Wisconsin dairy RNG

Розповідаємо про актуальний для України американський проєкт.

Енергетика і фермерство

У Сполучених Штатах (США) U.S. Gain, підрозділ американської компанії U.S. Venture, Inc, що базується у штаті Вісконсін, і є лідером у розробці та розповсюдженні альтернативного палива та відновлюваної енергії, уклала угоду про виробництво біометану або відновлюваного природного газу (RNG) на базі нещодавноі перепрофільованоі сільськогосподарськоі біогазовоі установки (система біологічної переробки органічних матеріалів анаеробним (без кисню) шляхом.

Варто сказати, що ця технологія популярна в США, розробники та дистриб’ютори біометану співпрацюють з молокозаводами в багатьох штатах з метою модернізації біогазових реакторів під виробництво RNG. US Gain співпрацює з кількома сільськогосподарськими підприємствами на Середньому Заході, щоб задовольнити попит на відновлюваний природний газ, що постійно росте.

Багато великих ферм уже мають варильні котли. Вони використовуються, щоб продукувати та розподіляти вироблений біометан. US Gain вже завершила встановлення обладнання для виробництва біометану на чотирьох фермах штату Вісконсин — Dallmann East River Dairy, S&S Jerseyland Dairy, Holsum Elm Dairy і Clover Hill Dairy.

Паралельно з переобладнанням анаеробних варильних котлів компанія отримала сертифікати на продаж кредитів RNG через стандарт відновлюваного палива (кредити RINs) , стандарт низьковуглецевого палива (LCFS), а також програми «Чисте паливо» Департаменту якості навколишнього середовища Орегону.

Обсяги виробництва

Чотири ферми забезпечують загальне накопичення біогазу до 1000 стандартних кубічних футів на хвилину (майже 15 млн м3/рік) для виробництва до 99,5% біометану для прямого закачування в трубопровід. Наприклад, одна із ферм Clover Hill Dairy здатна виробляти понад 50 мільйонів стандартних кубічних футів (1,4 млн м3) RNG на рік. Це рівноцінно близько 1,4 млн літрів дизельного палива на рік.

Технологія

Анаеробні реактори розщеплюють органічні речовини, у результаті утворюється біогаз. Далі неметанові компоненти біогазу видаляються, що дозволяє використовувати цей відновлюваний метан як паливо або джерело енергії. RNG, що виробляється на фермах, стискається і транспортується до розподільчої установки US Gain в Гільберті, штат Вісконсін, яку вона побудувала для розширення поставок, які можна закачувати в трубопровід.

Новітні розробки

Залучено найновіші технології стиснення газу, встановлено централізований контролер. Контролер забезпечує централізований контроль, дозволяє послідовно збирати показники, необхідні для програми Renewable Identification Number (RIN) Агентства з охорони навколишнього середовища США, і використовується для перевірки якості газу в трубопроводі. Сенсорний екран також забезпечує продуктивність і вихідні дані, а також має вбудовані сповіщення про будь-які проблеми з компонентом або системою.

Система надає важливі дані майже в режимі реального часу, підвищуючи ефективність роботи та забезпечуючи безперебійне виробництво.Цілодобовий кол-центр при цьому забезпечує безперебійну комунікацію для виробництва чистого палива.

Переваги і цінність таких проєктів

Разом із виробництвом біометану здійснюється виробництво добрив (дигестату), електроенергії та підстилу для тварин. Це не тільки розширює доступ до вітчизняного альтернативного палива, яке допомагає зменшити шкідливі викиди, але також підтримує молочну промисловість Вісконсіна та фермерів, які відіграють важливу роль в економіці штату.


Джерело: BioCycle | Bioenergy International.

Фото: US Gain.