Biogas Tønder project

На півдні Данії, у Тондері завершується будівництво масштабної біогазової установки Biogas Tønder. Крім виробництва 68,5 млн м3 біогазу на рік, завод забезпечить робочі місця в регіоні та посилить роль фермерів як постачальників відновлюваної енергії.

Біогазова установка в Тондері перероблятиме рідкий гній та енергетичні культури від 120 фермерських господарств, а також органічні побутові відходи. Завод матиме потужність переробляти 930 000 тонн біомаси на рік.

Установка реалізовується ​​компанією ENVO Biogas Tønder A/S та Per Aarsleff A/S як підрядником під ключ. Комплекс матиме декілька надпотужних заводів.

  • Бюджет: 550 000 000 датських крон.
  • Початок: 1 кварталу 2014 року.
  • Кінець: 4 кварталу 2022 року.

Біогаз використовуватиметься для для виробництва електроенергії та тепла (на ТЕС і ТЕЦ). З можливістю очищення до якості біометану, що дозволить закачувати газ у газову мережу або використовувати як паливо для транспортних засобів.

Biogas Tønder visual

Біогаз, вироблений на заводі Tønder, передбачений для транспортування газовою мережею DONG Energy для забезпечення потреб громадян Південної Ютландії. Вже заключений договір на 15 років.

Нагадаємо, біогаз складається з метану, вуглекислого газу, сірководню, водяної пари та інших другорядних компонентів і частинок. Вміст метану, а отже і енергетичний вміст біогазу можна збільшити до 98% та більше шляхом видалення інших компонентів. Таким чином ми отримуєммо відновлюваний природний газ або біометан, придатний для закачування в газову мережу.


Джерело: Ramboll.