AgroBioHeat

AgroBioHeat
Дата виконання: 01/2019 - 12/2021
Фінансування: Horizon2020
Сайт: agrobioheat.eu

Проєкт AgroBioHeat: Сприяння впровадженню систем опалення на агробіомасі в сільських регіонах Європи

Період виконання проєкту: 2019-2021 рр.
Фінансування: програмою досліджень та інновацій Європейського Союзу Горизонт 2020 за грантовою угодою № 818369, підписаною між проектним консорціумом та Європейською Комісією.

Основною метою проєкту AgroBioHeat є підтримка масового впровадження вдосконалених та ринкових готових рішень для систем опалення, що працюють на агробіомасі в Європі.

Агробіомаса є великим, недовикористовуваним, місцевим ресурсом, який може допомогти в досягненні європейських Енергетичних і Кліматичних цілей, одночасно сприяючи розвитку сільських територій і кругової економіки.

Завдяки своїй діяльності AgroBioHeat прагне підвищити довіру до агробіомаси, надати місцевим зацікавленим сторонам можливість розблокувати ринок і вплинути на розвиток європейського та національного середовища таким чином, щоб сприяти розвитку ринку споживання агробіомаси. Дії проєкту будуть головним чином розташовані в 6 європейських країнах (Греція, Іспанія, Франція, Румунія, Угорщина) та Україні і націлені на інтенсивне залучення різних зацікавлених сторін проєкту.

Для досягнення головної мети проєкту пропонуються наступні вісім конкретних цілей:
  1. Збільшити споживання агробіомаси для виробництва теплової енергії шляхом підтримки 8 флагманських проектів, і підтримки запуску більше 80 ініціатив;
  2. Підвищити довіру зацікавлених сторін до виробництва теплової енергії з використанням агробіомаси;
  3. Надати керівництво та рекомендації політикам на місцевому, регіональному та національному рівнях для розуміння інструментів, які допоможуть подолати бар’єри для розвитку сектору опалення з використанням агробіомаси;
  4. Вплинути на перегляд Положення про Екодизайн для котлів на твердому біопаливі та впровадження лімітів на викиди для опалювальних установок потужністю від 500 кВт до 1 МВт;
  5. Зрозуміти фактори соціального сприйняття та місцеві особливості успіху або гальмування розробок систем опалення на агробіомасі;
  6. Сприяти змінам у свідомості учасників та кластерів ланцюга створення вартості;
  7. Підвищити позицію конкурентоспроможності європейських виробників та дистриб’юторів систем опалення на біомасі;
  8. Сприяти підвищенню видимості систем опалення на агробіомасі для великої аудиторії, включаючи цільову аудиторію та ключових учасників, а також широку громадськість.
Цільова аудиторія та ключові учасники проєкту в Україні:

Цільова аудиторія:

  • потенційні користувачі систем опалення на агробіомасі в сільській місцевості;
  • Енергосервісні компанії;
  • Кооперативи на відновлюваних джерелах енергії; 
  • Державний сектор; 
  • Ферми та агропромисловість.

Ключові учасники: політики, виробники обладнання та місцева громада.

Контактні особи від ГС “Біоенергетична асоціація України”: Георгій Гелетуха (geletukha@uabio.org); Тетяна Желєзна (zhelyezna@uabio.org)

Вебсайт проєкту

Автори публікації відповідальні за її зміст. Представлена інформація може не збігатися з позицією Європейського Союзу. Європейська Комісія не несе відповідальності за будь-яке використання інформації, представленої на даному сайті.