Вітаємо у команді UABIO нового члена – ДП “Нафтогаз Біоенергія” НАК “Нафтогаз України”!

Раді повідомити, що тепер у складі Біоенергетичної асоціації України ще один потужний гравець енергетичного сектору – Нафтогаз Біоенергія. Дочірнє підприємство НАК «Нафтогаз України» запроваджуватиме проєкти у сфері ВДЕ. Зокрема мова йде про будівництво біоТЕЦ та біометанових заводів.

Нафтогаз України

«Україна може практично повністю відмовитися від використання природного газу для центрального опалення, замінивши його зокрема на біоенергію», – саме таку позицію займає менеджмент компанії. 

У планах Нафтогазу побудувати щонайменше 9 біоТЕЦ та біокотелень у 8 регіонах України загальною потужністю 250 МВт теплової енергії та 52 МВт електричної. 

Компанія має амбітну мету стати найбільшим генератором тепла з біомаси до 2027 року та забезпечити заміщення близько 2 млрд м куб. природного газу. 

Вже на сьогодні Нафтогаз розпочав реалізацію проєктів будівництва ТЕЦ на біомасі в Україні. 

  • У листопаді компанія запустить таку ТЕЦ на 40МВт в Охтирці. Наступні ТЕЦ, що працюватимуть на біомасі (деревній трісці) та твердому вторинному паливі (RDF), будуть запущені у Львові та Житомирі. 
  • Крім того, Нафтогаз вже працює над запровадженням біометанових проєктів. У планах – розпочати виробництво вже наступного року. Потенціал біометану величезний – біомаси достатньо, щоб виробляти до 10 млрд куб. м на рік. За розрахунками компанії, вже наступного року Нафтогаз вироблятиме 0,5 млрд куб. м біометану.

У перспективі такі важливі і прогресивні кроки дадуть можливість відмовитися від імпорту газу, і навіть його експорт у подальшому, а також спрямування вивільнених коштів на оборону країни.

Відвідайте сайт компанії, щоб дізнатися більше!


Запрошуємо до нашої команди! Ми об’єднуємо зусилля для розвитку біоенергетики та посилення позицій ВДЕ в Україні.

Зробимо енергію зеленою!