термін дігестат

Дякуємо Міністерству аграрної політики та продовольства України, профільному Комітету Верховної Ради України з питань аграрної політики та земельних відносин, а також народним депутатам-авторам за підготовку і підтримку законопроєкту.

Команда UABIO брала безпосередню участь у розробці закону і дуже вболівала за ухвалення!

Проєкт Закону про внесення змін до деяких законів України щодо вдосконалення державного регулювання у сфері поводження з пестицидами і агрохімікатами направлено на підпис Президенту України. У ньому вперше законодавчо визначено термін «дігестат, що утворюється в біогазових установках» та скасовані вимоги щодо його державної реєстрації.

Наводимо повне визначення:

Дігестат, що утворюється в біогазових установках, – залишки сировини, побічних продуктів та відходів тваринного або рослинного походження, в суміші або ні, що утворюються в результаті контрольованого процесу анаеробного зброджування з виділенням біогазу, що відповідає вимогам, встановленим Регламентом (ЄС) 2019/1009 Європейського Парламенту та Ради від 5 червня 2019 року про встановлення правил розміщення на ринку добрив ЄС та вносить зміни до Регламентів (ЄС) 1069/2009 та (ЄС) 1107/ 2009 та про скасування Регламенту (ЄС) 2003/2003.

Вітаємо усіх причетних!