6-8 липня в Києві відбудуться CISOLAR 2021, 10-та конференція та виставка сонячної енергетики та IBES 2021, перша незалежна подія в Центральній та Східній Європі по рішенням накопичення енергії.

Ринок сонячної енергетики України та інших країн регіону Центральної та Східної Європи продовжує розвиватись, не зважаючи на турбулентність останніх років. Сонячна енергетика стає все доступнішою, пропонує рішення для заощадження, є інструментом збільшення прибутковості виробничих підприємств, а також має ряд інших можливостей, не залежних від наявності спеціальних преференцій чи “зеленого” тарифу. Зокрема, сонячна енергія відкриває привабливі експортні ринки Європи, натомість як використання “брудної” традиційної навпаки стане бар’єром для експорту вже починаючи з 2023 р.

Усі актуальні питання поточного та подальшого розвитку сонячної галузі обговорюватимуть 6-8 липня на вже 10-й конференції CISOLAR, яка стартує наживо 6 липня в Києві (готель “Хілтон”) та продовжуватиметься під час виставки CISOLAR 2021 7-8 липня (Київ, виставковий центр “Акко”). Захід відбудеться параллельно наживо та онлайн.

Серед ключових напрямів росту в галузі є розвиток малих приватних сонячних станцій для домогосподарств, а також для комерційного сектору. Паралельно розвивається напрям інтегрованої фотовольтаїки – сонячні станції стають частиною оновлених бізнес-моделей широкого спектру бізнесів – від виробництв до автозаправних комплексів. Окремий напрям – агровольтаїка – здатна, з-поміж іншого, збільшити врожай удвічі, а також заощадити на споживанні енергії.

Стрімке здешевлення обладнання протягом останніх років призвело до того, що станції, які будують у 2021 році, вже можуть бути економічно привабливими без спеціальних умов. І це стає головним драйвером ринку в приватному, комерційному та промисловому сегментах.

Інший важливий дотичний сегмент – рішення для накопичення енергії – стрімко розвивається та обіцяє перетворитись в нову стратегічну багатомільярдну галузь і в європейських країнах, які лише починають розвивати цей ринок. Протягом останніх років системи накопичення енергії традиційно були частиною CISOLAR, а
цього року вперше і за підтримки галузевих асоціацій energy storage Європи та Польщі, зокрема, будуть темою нової важливої європейської події – IBES 2021, Конференції та Виставки Центральної та Східної Європи щодо рішень накопичення енергії. IBES 2021 проходитиме на спільний платформі з CISOLAR 2021. Онлайн-конференція IBES 2021 відбудеться 8 липня, а рішення представлені на виставці 7-8 липня.

Іншою традиційною складовою CISOLAR 2021 є конференція PVUA для власників приватних сонячних станцій, яка проходить 7 липня під час виставки та по своїй суті є тренінгом для майбутніх та діючих власників приватних сонячних станцій.

CISOLAR AWARDS оцінює проекти, продукти, послуги та рішення в галузі сонячної енергетики в регіоні Центральної та Східної Європи. CISOLAR AWARDS 2021 визначить кращі малі, середні та великі станції, краще обладнання, а також відзначає особистостей, які створюють галузь.

Організатор CISOLAR –  IB Centre – Центр Інноваційного Бізнесу, який реалізує проекти у сфері енергетичних та екологічних інновацій, а також є провідним організатором конференцій, виставок та навчальних програм у сфері новітніх енергетичних технологій та клінтех з історією понад 15 років та реалізованими проектами від Брюсселю до Алма-Ати, які прискорили формування галузі чистих
технологій та зокрема, відновлюваної енергетики та енерготехнологій на ринках, що розвиваються.

CISOLAR є головною бізнес- та think-tank платформою галузі сонячної енергетики у регіоні Центральної та Східної Європи, а також другою за масштабами подією даної індустрії у Європі. CISOLAR є одним із основних подій для входу в сонячний бізнес, бізнес-платформою, що протягом останнього десятиріччя збирає інвесторів, підприємців та видатних інноваторів та слугує вищій меті – доступній
дешевій енергії в кожен дім, а також прозорому чесному конкурентному ринку.

Стратегічний Партнер CISOLAR & IBES – IB Club – міжнародна спільнота інноваційного бізнесу, об’єднаного ідеєю декарбонізації.

Серед партнерів CISOLAR та IBES 2021 – EDS Engineering, Atmosfera (Гігават-спонсори), ETL Group (Спонсор бізнес- лаунжу), Kness (Партнер), HUAWEI &Photomate, SPP Development Ukraine, JA Solar, Helios Strategy (Мегават-спонсори), Jinko Solar, Unisolar, Kehua Tech (Кіловат-спонсори), ProCredit Bank (Головний фінансовий партнер), УкрГазБанк (Головний Екологічний Партнер), Honcharuk &Partners (Юридичний Партнер).

Виставки CISOLAR 2021 та IBES 2021 є відкритими для відвідування 7 та 8 липня у Києві за адресою Проспект Перемоги 40-б, станція метро Шулявська. Реєстрація проходить на офіційних сайтах заходів.
Приєднуйтеся до ком’юніті експертів та учасників ринку сонячної енергетики, щоб зробити свій дім, бізнес, аграрне господарство незалежнішим. Прибутковішим. Надійнішим. Екологічним. З CISOLAR!