Запрошуємо на нову UABIO Friday — дискусію “Перший біометан: виклики і перспективи для розвитку галузі” із представниками компанії “Галс Агро” Сергієм Кравчуком та Олегом Рябовим.

  • Дата: 21 квітня 2023 року
  • Час: 15:00-16:30 (за Києвом)
  • Мова: українська
  • Платформа: Cisco Webex

Експерти:

  • Сергій Кравчук  — засновник та генеральний директор компанії “Галс Агро”;
  • Олег Рябов — виконавчий директор ТОВ “Городище-Пустоварівська аграрна компанія” (ТОВ “ГОПАК”).

Для участі у події необхідно зареєструватися. Реєстрація за цим посиланням: https://forms.gle/4hiS63RXXxggvBz27. Усі зареєстровані учасники отримають посилання для під’єднання до онлайн-семінару напередодні події.

Перший біометан: виклики і перспективи для розвитку галузі (досвід компанії

Базовий план події

  1. Презентація “Gals Agro: На шляху до відновлюваної енергетики” | Сергій Кравчук, засновник та генеральний директор компанії “Галс Агро”;
  2. Презентація “Перший промисловий біометан. Висновки та перспективи” | Олег Рябов, виконавчий директор ТОВ “Городище-Пустоварівська аграрна компанія” (ТОВ “ГОПАК”);
  3. Дискусія з експертами.

Про агрохолдинг

Агрохолдинг розпочав діяльність у агробізнесі з 1998 року. Компанія-засновник агротехнологічних компаній: ТОВ “Галс-К” є нафтовидобувною компанією, яка працює у Чернігівській, Сумській, Полтавській областях.

Також Група компаній є провідним виробником біоетанолу (потужності до 100 тис. т на рік) на базі Гайсинського та Тростянецького спиртзаводів на Вінничині.

Валовий дохід “Галс Агро” 2021 року за результатами аудиту склав 1,8 млрд грн. Компанія має 35 тис. га ріллі в обробці у Київській та Чернігівській областях. Функціонує два цукрових заводи: Городище-Пустоварівський у Київської області та Линовицький у Чернігівської області.

Напрями діяльності агрохолдингу

  • Виробництво цукру: приблизно 50 тис. т на рік. У 2022 році заводи не працювали, через військовий стан. У 2023 році планується запуск заводу у Київській області. Землі сконцентровані навколо цукрових заводів, працює сім агропромислових підприємств.
  • Вирощування індиків: з 1996 року 3,5 тис. т на рік. Третя-четверта позиція на ринку країни.
  • Вирощування свиней та ВРХ: – 20 тис. голів свиней на рік (Чернігвська область), близько 1 тис. дійного стада в обох регіонах.
  • Елеватори, комбікормові заводи, м’ясокомбінат: для забезпечення технологічних поцесів та локальної переробки продукції агровиробництва та тваринництва.
  • Яблуневі багаторічні сади: перші посадки з 2013 року у Вінницькій області, річне вирощування до 5 тис. т яблук преміум-якості за високоінтенсивною технологією. 100% врожаю експортується у країни Азії та Европи. Найбільший експортер яблук власного виробництва в країні.
  • Вирощування фундуку: 400 Га садів у Київській області. Перші посадки з 2018 року. Високотехнологічний сад є взірцем для багатьох виробників та фермерів. Є плани на розширення посадок до 600 Га власних та 500 Га кооперативних садів, запуск у центральному регіоні України переробного підприємства з фундуку для формування експортних товарних партій горіха. Перший врожай очікується вже цього року.
  • Біогаз та біометан: з 2016 року розпочато будівництво першого із заводів. Станом на сьогодні побудовано 6 біогазових заводів у чотирьох локаціях Чернігівської та Київської областей. Загальна проєктна потужність генерації 14,7 МВт. Заводи побудовано біля цукрових підприємств, свинокомплексу, місць розташування власного агровиробництва. Уся вироблена електроенергія реалізується через ДП «Гарантований покупець» за “зеленим” тарифом. Ще один біогазовий завод на Київщині, потужністю 1,5МВт до сьогодні так і не вдалося приєднати до мереж ДТЕК КРЕМ.

Перший біометан в Україні

У січні 2023 року встановлено перший в Україні біометановий модуль та проведено підключення до розподільних мереж АТ “Чернігівгаз”. Проєктна потужність виробництва становить близько 3 млн м3 біометану на рік. Введення в експлуатацію – квітень 2023 року.
Постачання та встановлення другого модуля аналогічної потужності (у Київській області) заплановані на другу половину цього року.


Загальний обсяг інвестицій агрохолдингу “Галс Агро” у біоенергетику – близько 35 млн доларів США

Галс Агро

За умов сприяння розвитку біометанової галузі в Україні Галс Агро планує і надалі розширювати виробництво на базі вже побудованих потужностей для отримання до 30 млн м3 біометану на рік.
Багаторічний Галс Агро досвід у біоенергетиці дозволяє будувати нові біогазові заводи у інших підрозділах компанії у Київській та Чернігівській областях.

Плани

У планах також створення виробництв, що передбачатимуть можливість використання СО2 в агровиробництві, що дозволить значно знизити викиди паркникових газів на одиницю виробленої продукції або кВтгод згенерованої енергії.

Завантажити програму заходу


Онлайн-семінари UABIO Fridays відбуваються за підтримки Проєкту USAID «Економічна підтримка України».

Долучайтеся до плідної дискусії та ді!