Запрошуємо на онлайн-семінар UABIO Friday з фахівцями з вирощування енергетичних рослин: Степаном Кушніром, директором ТОВ «Міскантус технолоджи», головою ГО «Хмельницький енергетичний кластер» та Вадимом Кричковським, співзасновником ТОВ «Міскантус технолоджи», директором ТОВ «Органік – Д». Експерти поділяться досвідом вирощування міскантусу, розкажуть про особливості висадки та можливості переробки енергетичної рослини.

  • Дата: 22 вересня 2023 року
  • Час: 15:00-16:30 (за Києвом)
  • Робоча мова: українська
  • Платформа: Cisco Webex

Варто зазначити, що онлайн-семінари UABIO Fridays відбуваються за підтримки Проєкту USAID «Економічна підтримка України».

Для участі у події необхідно зареєструватися. Реєстрація за цим посиланням: https://forms.gle/V1QHFrh7jWwm6rre6. Усі зареєстровані учасники отримають посилання для під’єднання до онлайн-семінару напередодні події.

Міскантус: Перспективи розвитку, особливості висадки та можливості переробки

Експертиза спікерів

Степан Кушнір є експертом у сферах формування програм розвитку територій; супроводі проєктів сонячної, вітрової та біоенергетики; аналізі потенціалу реалізації проєктів ВДЕ для органів місцевого самоврядування; підготовці та реалізації проєктів за підтримки міжнародної технічної допомоги; а також створенні медійних продуктів про зелену енергетику, протидію зміні клімату та еко-інновації.

Фахівець має диплом спеціаліста за напрямом «Психологія» (Університет «Україна»). Із 2013 року брав участь в навчальних проєктах в сфері ВДЕ, енергоефективності та сталого розвитку, набував досвіду в США, Польщі, Латвії, Вірменії, Франції, Молдові та інших країнах.

Вадим Кричковський активно веде наукову діяльність у галузі біоенергетики, біогазу та сільського господарства; спеціалізується на управлінні комерційними проєктами у сфері аграрного бізнесу; консалтингу в галузі овочівництва та управління сільськогосподарськими відходами; а також консалтингу в галузі управління фінансами в сільському господарстві.

Є автором програмного забезпечення для фінансового моделювання та фінансового планування в галузі сільського господарства; фахівцем з проєктного менеджменту; співвласником підприємства з виробництва паливної тріски; та співвласником і керівником підприємств з вирощування, зберігання та переробки овочевих культур.

Експерт здобув освіту у Вінницькому національному аграрному університеті за спеціальністю «Агрономія» (PhD), Львівському регіональному інституті державного управління Національної академії державного управління при Президентові України за спеціальністю «Управління персоналом» (магістр) та Національній академії Державної прикордонної служби України імені Б. Хмельницького за спеціальністю «Інженер-механік» (бакалавр) .

Захід модеруватиме Голова правління Біоенергетичної асоціації України Георгій Гелетуха.

У програмі

  • Презентація Степана Кушніра та Вадима Кричковського (до 30 хвилин);
  • Дискусія (протягом години).

Зазначимо, що амбітною метою компанії “Міскантус Технолоджи” є висадка плантації міскантусу на площі 2500 га. Під час заходу експерти поділяться власним досвідом у галузі вирощування енергетичних рослин.

Пропонуємо такий план дискусії:

  1. Висадка промислової плантації міскантусу в 2023 році: технічні та організаційні особливості процесу. 
  2. Переробка та врахування ризиків під час масштабування на великих площах.
  3. Перспективи галузі та практичні поради для розвитку бізнесу.

Завантажити програму заходу


Долучайтеся до плідної дискусії про надзвичайно актуальну тему!

Нагадуємо, захід проводиться у форматі “Один експерт — розгорнуті відповіді та дискусія”. Тут ви не побачите 10 експертів з виступами по 5 хвилин. Тут ми зустрічаємося для глибокої та фахової дискусії.