Раді повідомити, що відкриваємо реєстрацію на тренінг-курс із біоенергетики для викладачів/наукових співробітників закладів вищої освіти, який відбудеться 15-29 травня 2024 року у межах проєкту ЄБРР/GEF «Програма управління знаннями для розвитку сталої біоенергетики»

Науково-педагогічні працівники закладів вищої освіти є цільовою аудиторією даного курсу, проте він відкритий для всіх охочих розширити свої знання у сфері біоенергетики.

Завантажити презентацію з деталями проєкту

Тренінг-курс із тематики біоенергетики для викладачів/наукових співробітників закладів вищої освіти
  • Дата: щосереди, 15 – 29 травня 2024 року
  • Час: з 14:00 до 18:00
  • Формат: онлайн
  • Платформа: Zoom

Взяти участь

Участь у тренінгу БЕЗОПЛАТНА, проте необхідно зареєструватися. 

Якщо ви хотіли б взяти участь у цьому тренінгу, будь ласка, виконайте наступні кроки:

  1. Заповніть реєстраційну форму за посиланням: https://bit.ly/3UcuXC9.
  2. Приєднуйтеся відповідно до розкладу за відповідним посиланням, яке буде надіслано вам на електронну пошту.

Структура курсу

Тренінг-курс передбачає 10 лекцій по 45 хвилин кожна. Після кожної лекції виконуватиметься тестування знань слухачів, необхідно буде відповісти на два запитання у межах змісту лекції. 

Сертифікат

У кінці курсу буде проведений фінальний тест для учасників, за результатами якого видаватимуться сертифікати про проходження цього навчального курсу. Сертифікат отримують учасники, які прослухали не менше 8 лекцій та правильно відповіли на понад 2/3 запитань фінального тесту.

За результатами проведення тренінг-курсу учасникам буде розіслана анкета для отримання відгуків. Відгуки буде проаналізовано та використано для вдосконалення матеріалів курсу.

Теми курсу

  1. Сучасний стан та перспективи розвитку біоенергетики в Україні та у світі.
  2. Технології та обладнання для виробництва теплової енергії з біомаси.
  3. Технології та обладнання для виробництва електроенергії і комбінованого виробництва тепла і електроенергії з біомаси.
  4. ТЕО проєктів з виробництва теплової та електричної енергії з біомаси.
  5. Технології та обладнання для виробництва біогазу.
  6. Технології збагачення біогазу.
  7. ТЕО проєктів з виробництва біогазу/біометану.
  8. Вирощування енергетичних рослин.
  9. Технології та обладнання для виробництва гранул та брикетів з біомаси.
  10. Зберігання біомаси, призначеної для енергетичного використання.

Завантажити програму тренінг-курсу

Кому цей курс буде цікавим?

Курс буде корисним також для науково-педагогічних працівників закладів вищої освіти, які готують або планують підготовку спеціалістів, робота яких пов’язана із сектором біоенергетики.

Про навчальний курс

Поширення відновлюваних джерел енергії вимагає глибокого розуміння процесів біоенергетики. У зв’язку з глобальними енергетичними викликами, такими як зміна клімату та енергетична безпека, існує потреба у нових підходах до вирішення енергетичних проблем. Саме тому був розроблений цей курс.

Мета цього тренінг-курсу для викладачів/наукових співробітників полягає в наданні учасникам глибокого розуміння основних концепцій, принципів та методів, пов’язаних з біоенергетикою. 

Курс спрямований на те, щоб надати учасникам не лише теоретичні знання, а й практичні навички, необхідні для проведення досліджень у сфері біоенергетики, розробки нових методів та технологій у цій області, а також впровадження їх у освітній процес. 

Крім того, метою курсу є створення сприятливого середовища для обміну досвідом та ідей між учасниками, щоб стимулювати колективне навчання та співпрацю в розвитку нових ідей та дослідницьких напрямків у біоенергетиці.