Важливий відеоролик про використання агробіомаси як палива у розрізі трьох критеріїв сталості: екологічного, економічного та соціального. Розповідаємо про успішний український проєкт, реалізований у Білій Церкві.

Розповідаємо про компанію «Агротрейд-2000», яка збудувала котельню із твердопаливним котлом. Котел із продуктивністю 4,5 т пара/год і тиском 14 кг/кв. см. був спроектований заводом котельного обладнання «Крігер». Компанія використовує лушпиння соняшнику для отримання пари, і для подальшого виробництва олії.

Весь ланцюжок створення вартості відповідає таким критеріям сталості:

  • екологічному (скорочення викидів парникових газів, поліпшення якості ґрунту),
  • економічному (конкурентне тепло, в порівнянні з цінами на природний газ),
  • соціальному (розвиток місцевих громад та створення робочих місць).

Дякуємо за участь у зйомках компаніям «Агротрейд-2000» та члену UABIO, котлозаводу «Крігер», які є важливими гравцями ринку відновлюваної енергетики.

З огляду на те, як стрімко зростають ціни на газ, для України питання використання місцевої біомаси для енергетичних потреб є стратегічним. Наближається опалювальний сезон, який може стати справжнім випробуванням. Ми ж показуємо, що вибір є, – можна відмовитися від дорогого імпортного газу і розвивати місцеву економіку без шкоди для довкілля.

Про реалізацію проєкту. Це відео створене Біоенергетичною асоціацією України (UABIO) у межах проєкту “АгроБіоХіт” (Agrobioheat – Promoting agrobiomass heating in European rural areas). 

Агробіомаса – це великий і перспективний ресурс, який може сприяти досягненню європейських цілей у сфері енергетики та клімату, одночасно сприяючи розвитку сільських територій та запровадженню циркулярної економіки. Проєкт AgroBioHeat має на меті підтримку розвитку ринку сучасних, економічно вигідних та сталих рішень для опалення агробіомасою в Європі.


Додаткова інформація про проєкт:

Проєкт AgroBioHeat отримав фінансування від програми досліджень та інновацій Європейського Союзу “Горизонт 2020” за ґрантовою угодою № 818369.

Застереження: Це відео відображає лише думку його творців та авторів. Європейське агентство з питань клімату, інфраструктури та навколишнього середовища (CINEA) не несе відповідальності за будь-яке використання інформації, що міститься в ній.