Важливе відео від UABIO, яке актуалізує одну з найбільш глобальних проблем людства. Розповідаємо про котельню Житомирської обласної лікарні з твердопаливним котлом виробництва заводу “Крігер” потужністю 2,5 МВт, де спалюють тверде відновлювальне паливо із сортованих безпечних відходів RDF/ SRF разом із біомасою, зокрема аграрного походження.

Паливо

За такої технології спалювання може використовуватися різноманітна місцева агробіомаса:

  • лушпиння соняшника та гречки,
  • зерновідходи,
  • стрижні качанів кукурудзи,
  • тріска з енергетичних плантацій тощо.

Технологія

Змішування різних видів палива відбувається на автоматизованому паливному складі котельні, обладнаному системами «живе дно» та бункерами. До твердопаливного котла під’єднано інсінератор для спалювання до 170 кг/год медичних відходів.

Для забезпечення екологічних вимог передбачені спеціальні системи моніторингу та витримки димових газів, які в подальшому проходять очищення через мокрий скрубер.

Весь ланцюжок створення вартості відповідає таким критеріям сталості:

  • екологічному (скорочення викидів парникових газів, поліпшення якості ґрунту),
  • економічному (конкурентне тепло),
  • соціальному (розвиток місцевих громад та створення робочих місць).

Про реалізацію проєкту. Це відео створене Біоенергетичною асоціацією України (UABIO) у межах проєкту “АгроБіоХіт” (Agrobioheat – Promoting agrobiomass heating in European rural areas). 

Агробіомаса – це великий і перспективний ресурс, який може сприяти досягненню європейських цілей у сфері енергетики та клімату, одночасно сприяючи розвитку сільських територій та запровадженню циркулярної економіки. Проєкт AgroBioHeat має на меті підтримку розвитку ринку сучасних, економічно вигідних та сталих рішень для опалення агробіомасою в Європі.


Додаткова інформація про проєкт:

Проєкт AgroBioHeat отримав фінансування від програми досліджень та інновацій Європейського Союзу “Горизонт 2020” за ґрантовою угодою № 818369.

Застереження: Це відео відображає лише думку його творців та авторів. Європейське агентство з питань клімату, інфраструктури та навколишнього середовища (CINEA) не несе відповідальності за будь-яке використання інформації, що міститься в ній.