Газова незалежність України можлива. Але є одне

Стаття голови правління Біоенергетичної асоціації України Георгія Гелетухи та генерального директора “Кліар Енерджі” Андрія Гриненка для ресурсу “Економічна правда” про причини негативних тенденцій та шляхи подолання кризи в біоенергетиці.

Уявіть, використання викопного палива в централізованому опаленні Швеції становить менше 8% і продовжує скорочуватися з року в рік! Для України досвід Швеції — один із ключових.

Автори розбиралися в таких питаннях:

  • Що не працює в Україні?
  • Що необхідно зробити для спрощення ринку?

У статті дізнавайтеся також, що надасть можливість зменшити вартість деревного палива і прискорити заміщення імпортного газу.

Заміщення природного газу місцевим відновлюваним біопаливом має бути для держави пріоритетом, значно важливішим за експорт деревного палива, чи його продаж деревообробним підприємствам для виготовлення деревних плит. ЗГОДНІ?Автори переконані, що Україні потрібно якнайшвидше розробити дієву і амбітну державну програму скорочення і заміщення споживання імпортного газу.

Така програма має стати основою відновлення енергетики України.


Джерело: Стаття Георгія Гелетухи та Андрія Гриненка “Газова незалежність України можлива. Але є одне “але”: https://www.epravda.com.ua/columns/2022/05/10/686855/.