Провідна німецька компанія у біогазовому секторі Welltech збудувала біометановий завод для іспанської тваринницької ферми Torre Santamaria, яка вже до того покривала власні потреби в енергії за рахунок біогазової установки.

Прогресивне підприємство

Уявіть, перша біогазова установка каталонської ферми потужністю 250 кВт запрацювала в 2011 році, що зробило її першим виробником молока в Іспанії, який на той час використовував залишкові матеріали для виробництва енергії.

Наявна когенераційна установка потужністю 250 кВт працює паралельно з виробництвом біометану. Таким чином, ферма продовжує задовольняти власні потреби в електроенергії, теплі та гарячій воді.

Як зазначають у компанії, ця біометанова установка — це інвестиція в навколишнє середовище, оскільки вона дозволяє скоротити власні викиди парникових газів ферми майже до нуля та при цьому отримати додатковий дохід від біометану.

Загалом ферма утримує 2300 дійних корів і 2100 телят на території площею 14,2 га.Крім того, Torre Santamaria була першою фермою в регіоні, яка виробляла легкозасвоюване молоко А2. Це також була перша молочна ферма з виробництва молока великої рогатої худоби, яка була сертифікована Групою Lactalis на знак визнання її зусиль із захисту тварин.

Продаж біометану

Продаж біометану вже на етапі будівництва був гарантований контрактом – «зелений» газ продається як екологічно чисте паливо через постачальника енергетичних послуг.

Інвестиції

Загальна вартість проєкту становить 16 млн євро.

Чверть, 4 млн євро, витратили на модернізацію наявної інфраструктури та біогазової установки.

Процес

Щорічно корови виробляють близько 60 000 тонн сировини для виробництва біогазу. Гній великої рогатої худоби становить близько 90% субстрату. У метантенк також подають підстилку, що складається з меленої соломи, а також залишки силосу.

Weltec встановила два додаткових метантенка з нержавіючої сталі для перетравлення всіх залишків на фермі. Кожен з метантенків має висоту 6,3 метра, діаметр – 26,87 метра, об’єм – 3573 кубічних метри. Після очищення біогазу, що утворюється в метантенках, Torre Santamaria подає до 300 стандартних м3/год біометану в мережу природного газу.

Важливо

Робота цього заводу допомагає каталонському регіону забезпечити безпеку продовольства та енергопостачання шляхом забезпечення ринку зеленого газу та виробництва місцевого молока.


Джерело: ESI Africa