Завод розташований у місті Цайц, Німеччина. Керує ним німецька компанія CropEnergies Bioethanol GmbH. Об’єкт був введений в експлуатацію у 2010 році.

Метою реалізації цього проєкту було задоволення підвищеного попиту на етанол, який корелює із зростанням світового попиту на енергію. У результаті виробляється біоетанол та корм для тварин.

Параметри

Має річну потужність 100 000 тонн харчового зрідженого СО2.

Сировина: цукровий буряк, зерно. Біоетаноловий завод CropEnergies у Цайці має річну потужність 360 000 м3 біоетанолу. Він може переробляти до 700 000 т кукурудзяного та цукрового сиропу з до 1 млн тонн цукрових буряків, які перетворюються на біоетанол для паливного сектору та білкового корму.

Публікуємо схему виробничого процесу.

Zeitz Bioethanol Plant — великий виробник біоетанолу, який з відходів виробництва створює корм для тварин

Про корм ProtiGrain® з відходів виробництва

Виробництво біоетанолу також утворює відходи з високим вмістом білка та жиру. Сусло обережно висушується та гранулюється в DDGS (висушене зерно дистилятора з розчинними речовинами) — це корм, який легко зберігати та транспортувати. CropEnergies продає DDGS як ProtiGrain®. Таким чином, установка зі зрідження CO2 допомагає утилізувати або ефективно використовувати інші відходи, які утворюються під час бродіння сировини, потенційно шкідливі для клімату.