Електростанція Western Wood Energy, що працює на біомасі виробляє електроенергі шляхом спалювання деревної тріски, екологічного палива. Western Log Group, британський постачальник дерев’яних будиночків, побудував перший промисловий завод такого типу в Уельсі у 2008 році. Будівництво тривало близько двох років.Завод розташований на території площею понад 24 000 м2. Об’єкт належить Western Bioenergy, консорціуму Good Energies і Western Log Group.

Потужність

Завод спалює деревину, виробляючи близько 14 МВт електроенергії на рік, цього достатньо для забезпечення енергією 31 000 будинків. Електроенергія, вироблена на станції, постачається у систему. Підключення до мережі було забезпечено Western Power, оператором мережі розподілу електроенергії в Південному Уельсі.

Обсяги сировини

Комісія з лісового господарства Південного Уельсу щорічно постачає на завод приблизно 160 000 тонн деревини. Об’єкт знаходиться неподалік від місцевої промислової зони та автомагістралі, що полегшує доставку деревини та підключення до мережі.

Скорочення викидів

Скорочується 47 000 тонн викидів вуглекислого газу на рік. Завдяки цьому на іншим проєктам до 2020 року Уельс скоротив 34%.

Соціальний ефект

Проєкт створив 200 будівельних робочих місць і 20 робочих та адміністративних робочих місць.

Особливості комплексу Western Wood Energy

Електростанція на біомасі включає в себе цехи для подрібнення та зберігання деревної тріски, майданчики для маневрування автотранспорту та енергоблок. Електрогенератор складається з камери згоряння, парової турбіни та генераторної системи, а також конденсатора з повітряним охолодженням.

Камера згоряння складається з однобарабанного котла марки АЕТ-М-1050 і камери-камери. Котел інтегровано з системою спалювання з вдосконаленою колосниковою решіткою та системою з низьким викидом NOx. Він має природну циркуляцію з тепловою потужністю 47,5 МВт. Він спалює близько 20 т чіпсів на годину.

Удосконалена пересувна колосникова решітка в системі спалювання забезпечує повне вигоряння деревини для мінімізації утворення закису азоту (NOx). Пил та інші частинки, що містяться в продуктах згоряння, видаляються за допомогою рукавного фільтра в камері.

Виробництво електроенергії з деревної тріски на заводі в Уельсі

Чисті круглі шматки деревини зберігаються та подрібнюються. Деревну тріску змішують і подають як паливо в котел для виробництва тепла. Камера згоряння нагріває воду приблизно до 512°C, щоб перетворити її на перегріту пару під тиском 92 бар.

Пара під високим тиском передається в турбінну камеру для приводу двовальної парової турбіни для виробництва електроенергії. Конденсатор з повітряним охолодженням охолоджує пару, що виходить із машинного відділення, у воду, яка може бути подана назад у котел через систему конденсату.

Фінансування проєкту

Будівництво заводу коштувало 33 мільйони фунтів. Значну частину проінвестувала компанія Good Energies. Позику надав також Bank of Tokyo-Mitsubishi та консорціум інших банків. Фінансова підтримка надвалася від ЄС, Крім того, проєкт отримав 9,6 мільйона фунтів стерлінгів (14,7 мільйона доларів США) гранту на будівництво від програми ЄС Objective 1 і 4,65 мільйона фунтів стерлінгів (7,1 мільйона доларів США) від схеми грантів Bioenergy Capital Grant Департаменту торгівлі та промисловості Уельсу (DTI). Englefield Renewable Energy надала акціонерне фінансування проєкту.


Джерело: Renewable Technology.