10 березня у форматі UABIO Fridays відбулася експертна онлайн-дискусія із Володимиром Крамаром, старшим науковим співробітником Інституту технічної теплофізики НАНУ, завідувачем відділу НТЦ “Біомаса”, експертом UABIO. Фахівець має понад 30 років досвіду роботи в наукових організаціях, на виробничих підприємствах, в комунальній енергетиці. Консультує щодо процесів переробки та технологій енергетичного використання біомаси, енергоефективності, централізованого теплопостачання, скорочень викидів парникових газів.

Теоретик і практик з багаторічним досвідом представив презентацію “Технології збагачення біогазу та їх характеристики”, яку можна завантажити нижче, а після виступу учасники мали плідну дискусію. Модерував захід голова правління Біоенергетичної асоціації України Георгій Гелетуха.

Завантажити презентацію Володимира Крамара

Теми, на яких зосередив увагу експерт: 

  1. Відмінність хімічного складу біогазу та біометану, основні компоненти, які слід видалити.  
  2. Класифікація основних методів збагачення біогазу до біометану.
  3. Принцип дії та технологічні схеми найбільш розповсюджених способів збагачення біогазу.
  4. Основні виробничі характеристики технологій збагачення біогазу, показники ефективності застосування технологій.
  5. Питомі виробничі та капітальні витрати.
  6. Розповсюдженість різних технологій в ЄС.

Онлайн-семінари UABIO Fridays відбуваються за підтримки Проєкту USAID «Економічна підтримка України».

Нагадуємо, ми запровадили формат “Один експерт — розгорнуті та чесні відповіді”. У цьому форматі UABIO Fridays ви не побачите 10 експертів з виступами по 10 хвилин та блоком запитань/відповідей на 15 хвилин. Тут ми зустрічаємося для плідної та фахової дискусії.


Дякуємо учасникам за конструктивну роботу!