19 травня відбулася цікава дискусія на тему “Ринок біометану в Німеччині – стан та перспективи розвитку” із керівником відділу “Відновлювані гази” Німецької біогазової асоціації Дірком Бонсом у межах проєкту UABIO Fridays.

Експерт має понад 20 років досвіду у сфері ВДЕ та є незалежним консультантом у галузі управління проєктами із виробництва та застосування відновлюваних газів в енергетиці.

Дірк Бонс очолює відділ “Відновлювані гази” у Німецькій біогазовій асоціації, його робота зосереджена на біометанових проєктах та запровадженні інших відновлюваних газів у сфері електроенергетики, теплопостачання та виробництва палив.

Він спеціалізується на таких темах як співпраця операторів і біогазових компаній, розробка концепцій удосконалення політичної та нормативно-правової бази використання відновлюваних газів тощо.

Дірк Бонс представив змістовну презентацію, розповів про перспективи біометанового сектору у Німеччині, зупинився на регуляторній базі (як національній, так і загальноєвропейській), а також відповів на запитання учасників щодо особливостей вибору сировини, стимулювання виробництва відновлюваних газів у різних країнах та найбільш актуальних технологіях. Модерував захід голова правління Біоенергетичної асоціації України Георгій Гелетуха.

Завантажити презентацію Дірк Бонса

Теми, які розкрив експерт під час доповіді:

  1. Потенціал біометану в ЄС та Німеччині;
  2. Технології виробництва біометану;
  3. Статус-кво виробництва та використання біометану в Німеччині;
  4. Біометан як альтернативне паливо;
  5. Приклади бізнес-проєктів.

Онлайн-семінари UABIO Fridays відбуваються за підтримки Проєкту USAID «Економічна підтримка України».

Нагадуємо, ми запровадили формат “Один експерт — розгорнуті та чесні відповіді”. У цьому форматі UABIO Fridays ви не побачите 10 експертів з виступами по 10 хвилин та блоком запитань/відповідей на 15 хвилин. Тут ми зустрічаємося для плідної та фахової дискусії.


Дякуємо учасникам за конструктивну роботу!