30 червня у межах проєкту UABIO Fridays відбулася фахова дискусія на тему «Директива ЄС REDII та очікувані зміни до неї (REDIIІ)» із експерткою, юристкою Біоенергетичної асоціації України Анною Пастух.

Анна Пастух — юристка, науковиця, секретарка правління Біоенергетичної асоціації України. Здобула освіту у Київському національному університеті імені Тараса Шевченка, має ступінь кандидатки юридичних наук.

Експертка працює у команді Біоенергетичної асоціації України з 2015 року. Протягом роботи в UABIO брала участь в розробці важливого для сектору біоенергетики України законодавства, зокрема закону щодо стимулювання виробництва біометану, стимулюючого тарифу на теплову енергію з біомаси, впровадження ринку теплової енергії.

Анна виступила з цікавою презентацією, представивши ключові аспекти європейського законодавства та очікувані зміни до нього. Модерував захід голова правління Біоенергетичної асоціації України Георгій Гелетуха.

Презентація експертки ґрунтувалася на таких питаннях:

  1. Прогнозовані зміни Директиви ЄС RED II (RED IIІ).
  2. Значення Додатку 9 Директиви ЄС RED II.
  3. Директива ЄС RED II та Україна.

Завантажити презентацію Анни Пастух

Якщо для вас ця тема є цікавою, радимо також ознайомитися з матеріалами дискусії з Джулією Канчіан.

Онлайн-семінари UABIO Fridays відбуваються за підтримки Проєкту USAID «Економічна підтримка України».

Нагадуємо, ми запровадили формат “Один експерт — розгорнуті та чесні відповіді”. У цьому форматі UABIO Fridays ви не побачите 10 експертів з виступами по 10 хвилин та блоком запитань/відповідей на 15 хвилин. Тут ми зустрічаємося для плідної та фахової дискусії.


Дякуємо учасникам за цікаву дискусію!