14 липня у межах проєкту UABIO Fridays відбулася фахова дискусія на тему «Європейські тенденції і прогнози розвитку біоенергетики, їх вплив на Україну» із головою Правління Біоенергетичної асоціації України Георгієм Гелетухою.

Георгій Гелетуха — провідний експерт у сфері відновлюваної енергетики, голова Правління Біоенергетичної асоціації України (очолює з моменту заснування). Вже понад 25 років є засновником і директором консалтингової компанії ТОВ «Науково-технічний центр «Біомаса».

Експерт здобув освіту у Московському державному технічному університеті імені М.Е. Баумана, має науковий ступінь доктора технічних наук та є завідувачем відділу біоенергетики в Інституті технічної теплофізики НАН України.

Георгій Гелетуха представив ґрунтовну презентацію з актуальною аналітикою, представивши прогнози провідних міжнародних інституцій, а також роль і місце української біоенергетики у цьому процесі. Також відбулася цікава дискусія з учасниками. Радимо переглянути відео.

Експерт розкрив такі питання:

  1. Місце біоенергетики у CLEVER energy scenario ЄС до 2050 р.
  2. Інші прогнози розвитку біоенергетики у ЄС.
  3. Вплив законопроєкту 9011-д на розвиток біоенергетики в Україні.

Завантажити презентацію Георгія Гелетухи

Онлайн-семінари UABIO Fridays відбуваються за підтримки Проєкту USAID «Економічна підтримка України».

Нагадуємо, ми запровадили формат “Один експерт — розгорнуті та чесні відповіді”. У цьому форматі UABIO Fridays ви не побачите 10 експертів з виступами по 10 хвилин та блоком запитань/відповідей на 15 хвилин. Тут ми зустрічаємося для плідної та фахової дискусії.


Дякуємо учасникам за цікаву дискусію!