28 липня відбулася насичена UABIO Friday на актуальну тему “Можливості для біоенергетики на вільних ринках електроенергетики” із фахівцями енергетичного ринку партнером юридичної фірми Asters Ярославом Петровим та директором компанії KENK Дмитром Якушовим.

Досвід та експертиза спікерів

  • Ярослав Петров — партнер юридичної фірми Asters, який фокусується на проєктах у сфері енергетики (нафта та газ, електроенергія, відновлювана енергетика та енергоефективність) та вирішенні спорів у секторі енергетики. Він надає комплексний юридичний супровід іноземним інвесторам під час реалізації проєктів у сфері відновлюваної енергетики в Україні, а також консультує з питань національного законодавства щодо розвідки та видобутку нафти та газу. Його експертиза підтверджена міжнародними юридичними рейтингами – Chambers & Partners, The Legal500 EMEA, IFLR1000, Best Lawyers.
  • Дмитро Якушов — директор компанії KENK (Криворізька енергетична компанія), який очолює компанію з моменту запуску вільного ринку у 2019 році, має практичний досвід енергетичному ринку, зокрема секторі ВДЕ.

Фахівці ринку відновлюваної електроенергетики представили ґрунтовні презентації, у яких поділилися новинами ринку та власними поглядами щодо того, які є можливості для біоенергетики. Модерував захід голова правління Біоенергетичної асоціації України Георгій Гелетуха.

Під час заходу Ярослав Петров розповів про законодавчі аспекти:

  • Останні законодавчі зміни щодо продажу “зеленої” енергії на вільних ринках;
  • Процедуру виходу із балансуючої групи Гарантованого покупця і приєднання до незалежної балансуючої групи;
  • Процедуру повернення до балансуючої групи Гарантованого покупця.

Завантажити презентацію Ярослава Петрова

Дмитро Якушов зосередився на практичних питаннях функціонування ринку, зокрема розповів про:

  • Компанію KENK як один із перших в Україні “зелених” трейдерів;
  • Переваги та вигоди виходу з балансуючої групи Гарантованого покупця та входу до БГ KENK;
  • Прогноз розвитку ринку та динаміки ціни РДН.

Завантажити презентацію Дмитра Якушова

Онлайн-семінари UABIO Fridays відбуваються за підтримки Проєкту USAID «Економічна підтримка України».

Нагадуємо, ми запровадили формат “Один експерт — розгорнуті та чесні відповіді”. У цьому форматі UABIO Fridays ви не побачите 10 експертів з виступами по 10 хвилин та блоком запитань/відповідей на 15 хвилин. Тут ми зустрічаємося для плідної та фахової дискусії.


Дякуємо учасникам за цікаву дискусію!