6 жовтня у межах проєкту UABIO Fridays відбулася експертна дискусія на тему «Юридичні аспекти експорту біометану» із партнером у київському офісі Dentons Максимом Сисоєвим. 

Максим Сисоєв — учасник глобальної енергетичної групи Dentons, юридичний експерт Біоенергетичної асоціації України та член правління Української вітроенергетичної асоціації. Він є визнаним юридичним експертом у галузі енергетики та має значний досвід в сфері надання юридичних консультацій з питань традиційних та відновлюваних джерел енергії. 

Юрист детально розповів про юридичні аспекти транспортування та зберігання біометану, ліцензування, податки та співпрацю з трейдерами. Модерував захід Георгій Гелетуха.

Під час презентації експерт розкрив такі питання:

  1. Умови приєднання виробників біометану до ГРМ та ГТС, транспортування та зберігання газу у газосховищах.
  2. Питання ліцензування торгівлі біометаном.
  3. Податкові та митні формальності, пов’язані з експортом біометану, а також питання його ліцензування і квотування експорту.
  4. Договірна база з європейськими трейдерами.
Максим Сисоєв: Юридичні аспекти експорту біометану

Завантажити презентацію Максима Сисоєва

Онлайн-семінари UABIO Fridays відбуваються за підтримки Проєкту USAID «Економічна підтримка України».

Нагадуємо, ми запровадили формат “Один експерт — розгорнуті та чесні відповіді”. У цьому форматі UABIO Fridays ви не побачите 10 експертів з виступами по 10 хвилин та блоком запитань/відповідей на 15 хвилин. Тут ми зустрічаємося для плідної та фахової дискусії.


Дякуємо учасникам за цікаву дискусію!