7 квітня відбулася онлайн-дискусія “Заготівля рослинних решток для енергетичного використання” із науковцем та експертом Біоенергетичної асоціації України Семеном Драгнєвим.

Семен Драгнєв — старший науковий співробітник Інституту технічної теплофізики НАНУ, старший консультант НТЦ “Біомаса”, експерт UABIO. Фахівець здобув освіту у Національному університеті біоресурсів і природокористування України за спеціальністю “Механізація сільського господарства” (інженер-механік). Семен Драгнєв є кандидатом технічних наук (машини і засоби механізації сільськогосподарського виробництва). Має понад 18 років досвіду роботи в наукових та комерційних організаціях. Консультує щодо процесів збору, логістики та енергетичного використання аграрної біомаси; виробництва біодизелю.

Експерт представив ґрунтовну презентацію, розповів про особливості заготівлі різних видів рослинних решток та обладнання, а потім відбулася насичена дискусія. Модерував захід голова правління Біоенергетичної асоціації України Георгій Гелетуха.

Завантажити презентацію Семена Драгнєва

Теми, на яких зосередив увагу експерт: 

  1. Характеристики рослинних решток.
  2. Сучасні технології та обладнання для збирання рослинних решток.
  3. Логістика рослинних решток.

Онлайн-семінари UABIO Fridays відбуваються за підтримки Проєкту USAID «Економічна підтримка України».

Нагадуємо, ми запровадили формат “Один експерт — розгорнуті та чесні відповіді”. У цьому форматі UABIO Fridays ви не побачите 10 експертів з виступами по 10 хвилин та блоком запитань/відповідей на 15 хвилин. Тут ми зустрічаємося для плідної та фахової дискусії.


Дякуємо учасникам за конструктивну роботу!