17 листопада у межах проєкту UABIO Fridays відбулася експертна дискусія на тему «Монетизація викидів, збережених від виробленого біометану» із представниками компанії REX Solutions Далібором Делонгом та Катериною Дзюбою.

Експерти поділилися власним досвідом реалізації ВДЕ-проєктів, а також розповіли про принцип формування ціни біометану у залежності від особливостей національного законодавства та сировини. Модерував захід Георгій Гелетуха.

Експерти разкрили такі питання

  1. Складники вартості біометану.
  2. Вплив національного законодавства на цю ціну.
  3. Вплив використаних сировин на кінцеві викиди.
  4. Визначення передової сировини.
  5. Шляхи зменшення викидів сліду продукту.

Про REX Solutions

REX розшифровується як Renewable Energy eXperts. Компанія обʼєднує експертів із паливної промисловості, утилізації відходів, пластмас і банківської галузі, які мають великий досвід роботи у великих корпораціях. REX Solutions допомагає компаніям у реалізації екологічних проєктів у сферах транспорту, енергетики та екологічно чистого пластику.

Rex Solutions: Монетизація викидів, збережених від виробленого біометану

Експертиза спікерів

Далібор Делонг закінчив Остравський університет за спеціальністю “економіка”, а згодом отримав ступінь MBA в Університеті Шеффілд Халлам. Свій досвід він здобув, працюючи в паливній промисловості. Займається альтернативною енергетикою з 2005 року, коли відповідав за біопаливо на посаді директора із закупівель сировини на нафтопереробному заводі Unipetrol. Згодом працював директором зі стратегії та продажів BZK Group у Польщі. З 2014 року працює незалежним експертом у сфері альтернативної енергетики та брав участь у десятках успішних проєктів у цій галузі.

Катерина Дзюба є представницею фірми REX Solutions з українського ринку. Навчалась у Донецькому національному університету економіки і торгівлі імені Михайла Туган-Барановського. Отримала повну вищу освіту за спеціальністю «Економіст підприємства»(кваліфікаційний рівень: спеціаліст з економіки підприємства). З 2018 року працювала в юридичній сфері.

Завантажити презентацію Далібора Делонга та Катерини Дзюби

Нагадуємо, ми запровадили формат “Один експерт — розгорнуті та чесні відповіді”. У цьому форматі UABIO Fridays ви не побачите 10 експертів з виступами по 10 хвилин та блоком запитань/відповідей на 15 хвилин. Тут ми зустрічаємося для плідної та фахової дискусії.


Дякуємо учасникам за цікаву дискусію!