23 квітня Агентство з відновлюваної енергетики разом з UABIO в межах виконання проєкту “Громадянське суспільство за сталу енергетику – від місцевого до національного рівня у Східній Європі (SELNEE)” за підтримки Фонду громадянського суспільства CISU – Civil Society in Development (Громадянське суспільство у розвитку, Данія) провели онлайн-семінар “Огляд переходу міст України до сталої енергетики”.

У семінарі через онлайн-платформу та в режимі перегляду онлайн-трансляції у реальному часі загалом долучились понад 600 учасників, серед яких представники органів місцевого самоврядування, місцевих державних адміністрацій, представники територіальних громад, компаній, що займаються впровадженням проєктів ВДЕ, громадських організацій, комунальних підприємств, наукових установ та ВНЗ з міст Київ, Львів, Харків, Житомир, Хмельницький, Дніпро, Вінниця, Запоріжжя, Чернівці, Чернігів, Бахмут, Маріуполь, Рівне, Івано-Франківськ, Суми, Херсон, Полтава, Долина, Лисичанськ, Жовква, Миргород, Бровари, Кременчук, Краснопілля, Нова Одеса, Дубляни, Мерефа, Біла Церква, Обухів, Коростень, Тростянець, Буськ, Кам’янське, Селидове, Костопіль, Сєвєродонецьк, Макарів, Українськ, Пологи, Буча, Сіверськ, Токмак, Глобине, Ічня та інших.

Відкрив семінар директор ГО “Агентство з відновлюваної енеретики” Георгій Гелетуха, який розповів про проєкт та його цілі. У вітальній частині семінару виступили: в.о. голови Держенергоефективності Костянтин Гура, перший заступник міського голови м. Коростеня Володимир Вигівський, член правління Міжнародної мережі сталої енергетики «INFORSE-Europe» Олександра Трибой.

Презентації спікерів:

Програма семінару

Відеозапис події (з таймінгом):

Партнери проєкту SELNEE


Цей семінар організовано в межах виконання проєкту “Громадянське суспільство за сталу енергетику – від місцевого до національного рівня у Східній Європі (SELNEE”). Проєкт SELNEE розпочався у травні 2020 року і є співпрацею неурядових організацій в рамках мережі INFORSE-Europe у Данії, Україні та Білорусі. Діяльність проєкту SELNEE спрямована, зокрема, на посилення національних дій щодо сталої енергетики в Україні пропозиціями та адвокаційною діяльністю, а також обміном інформацією з організаціями громадянського суспільства. Одним із завдань проєкту SELNEE є сприяння переходу населених пунктів на відновлювану енергетику та покращенню муніципальних планів дій сталого енергетичного розвитку та клімату (ПДСЕРК).

Більше про проект “Громадянське суспільство за сталу енергетику – від місцевого до національного рівня у Східній Європі (SELNEE)” читайте тут: https://rea.org.ua/projects/472/  та тут: https://www.inforse.org/europe/SELNEE.htm.


Проєкт SELNEE фінансово підтримується Фондом громадянського суспільства CISU – Civil Society in Development (Громадянське суспільство у розвитку), Данія