Лист БАУ №558 Шмигалю Д. А.

Команда Біоенергетичної асоціації України звертається до Уряду щодо кредитування компаній, які заміщуватимуть природний газ ВДЕ. Необхідно переглянути програму «Доступні кредити 5-7-9%».

UABIO звертається з проханням зняти обмеження по кредиту в сумі 60 млн грн для відповідних компаній. Публікуємо листа з порівняльною таблицею.

З метою термінового та ефективного запуску інвестиційних проєктів із виробництва альтернативних видів палива та проєктів, що заміщуватимуть природний газ альтернативними видами палива, просимо переглянути умови програми «Доступні кредити 5-7-9%», які регулюються Постановою КМУ №28 від 24 січня 2020 року.

Такі проєкти мають стратегічне значення для нашої держави, її енергонезалежності, створюють нові робочі місця в непростий для країни час.

Нові потужності з виробництва біометану – це можливість збільшити внутрішній ресурс природного газу для забезпечення споживачів в опалювальний період або для технологічних потреб підприємств.

UABIO

Чому це на часі?

В Україні вже існує інфраструктура у вигляді газотранспортної мережі, в яку може подаватися біометан. Крім того, вже ухвалено закон про біометан.

Реалізація проєктів із виробництва альтернативних видів палива та проєктів, що заміщуватимуть природний газ альтернативними видами палива, надасть можливість замістити вже в наступному році до 0,5 млрд м3/рік. Це зменшить енергозалежність нашої держави від зовнішніх джерел енергії, що особливо актуально в період накладення санкцій на постачання енергоносіїв.


Позиція UABIO підготовлена, обговорена та узгоджена членами UABIO, які генерують понад 50% всієї енергії з біомаси та біогазу в Україні.