Маємо надважливу і чудову новину для виробників відновлюваних газів, питання експорту біометану на порядку денному ВРУ. У Верховній Раді України зареєстровано проєкт закону України про внесення змін до Митного кодексу України щодо митного оформлення біометану, N9456 від 03.07.2023!

Експорт біометану в Україні

Митний контроль та митне оформлення біометану, що переміщується трубопровідним транспортом через митний кордон України, за зовнішньоекономічними договорами (контрактами) здійснюватиметься у порядку, передбаченому для природного газу. За посиланням доступна картка законопроєкту.

Команда Біоенергетичної асоціації України повністю підтримує цей законопроєкт і вважає, що він надасть реальну можливість експорту біометану з України.

Дякуємо народним депутатам Юрію Камельчуку, а також головам профільних комітетів ВРУ Данилу Гетьманцеву, Андрію Герусу, Олександру Гайду, Андрію Жупанину та іншим народним депутатам авторам проєкту закону.

Дякуємо також профільним міністерствам та відомствам, які були активно залучені до підготовки законопроєкту: Міністерству енергетики України, Міністерству фінансів України, Міністерству аграрної політики та продовольства України, Державній митній службі України.


Фото: Українська Енергетика