Вітаємо компанію ЕПГ “Югенергопромтранс” з отриманням екооскара!

Член Біоенергетичної асоціації, наш надійний партнер отримав відзнаку як краще підприємство у сфері біоенергетики у 2019 році. Директор ЕПГ “Югенергопромтранс” Андрій Мілюта зі сцени пообіцяв не збавляти обертів ?

Оранізатор головного визнання екосфери «ЕКОтрансформація 2019» – Екологія підприємства

Традиційно підготували декілька цікавих думок:

Президент Професійної асоціації екологів України, шеф-редактор журналу Ecobusiness: Екологія підприємства Людмила Циганок:

Екотрансформація залежить від кожного з нас. Бізнес перекладає відповідальність на державу. Держава – на бізнес. Суспільство звинувачує обох. Головне – це взаємодія усіх 4 суб‘єктів, де четвертою є наука. Кожен із нас хоче не потонути у смітті пити чисту воду і дихати свіжим повітрям. Цей проєкт не про закривання очей на проблеми, цей проєкт про об‘єктивну реальність і великі досягнення останніх років.

Директор департаменту Державне агентство з енергоефективності та енергозбереження України Юрій Шафаренко:

В Україну приходять інвестиції. Україна у 2019 році посіла 8 місце в рейтингу інвестиційної привабливості Bloomberg. У 2018 році ми були 63-ті. Щороку ми зменшуємо викиди на 8 млн тонн СО2, потенційно заміщуємо 2,5 млн тонн вугілля та 240 млн м3 газу. Сьогодні важливо зберегти сприятливий клімат для «зелених» інвестицій в Україні та забезпечити подальший розвиток «чистих» технологій.

Виконавчий директор Кліaр Енерджі, ексголова Держенергоефективності Сергій Савчук:

Ми всі в одному човні і нам у ньому треба гуртуватися, щоб зберегти те, що вже напрацьовано. Понад 4,5 млрд євро інвестицій залучено у сферу відновлюваної енергетики.
Тому уряд і парламент мають розуміти, що від кожного слова залежить те, як дивитимуться на Україну інвестори. Важливо думати не лише про закони, а й про реальні проєкти які вже працюють.

Голова правління Біоенергетичної асоціації України Георгій Гелетуха:

Зміна клімату є наслідком шаленого прискорення впливу людини на земну систему. Не побачити цей зв‘язок неможливо. Для мене екотрансформація – це зупинка цього процесу. Біоенергетична асоціяція працює, щоб максимально цьому сприяти.

Голова правління, Global 100% RE Ukraine Олександр Домбровський:

Ніхто не може лишитися за бортом: або випливемо всі, або потонемо. На жаль. Екотрансформація – це рух, виклик заради дітей і внуків. Ми повинні інвестувати в майбутнє. Зробити вибір між екологією варварства або цивілізації.

Голова Державна екологічна інспекція України Єгор Фірсов:

Що б не ухвалював уряд чи парламент, що б не вигадував бізнес, без дієвого екоконтролю нічого не буде. Екологічна інспекція вперше за всю свою історію має стати драйвером екологічних змін.