Біоенергетична Асоціація України висловила свою позицію щодо проекту Закону України «Про внесення змін до Закону України «Про теплопостачання» щодо вдосконалення механізму формування та встановлення тарифів на теплову енергію, у тому числі вироблену з використанням альтернативних джерел енергії» у листі до Віце-прем’єр-міністра – Міністра регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Зубка Г. Г. та Голови ДАЕЕ України Савчука С. Д.

У тексті листа йдеться про розмежування повноважень органів місцевого самоврядування та НКРЕКП під час встановлення тарифів на теплову енергію, про встановлення тарифів на теплову енергію з альтернативних джерел енергії, про покладення обов’язку на суб’єктів господарювання подавати заяву про перегляд встановленого тарифу, якщо середньозважений тариф є меншим за діючий тариф та інше.

Один з тезисів листа, з відображенням позиції БАУ: “ТЕ з АДЕ не повинна вироблятися «будь-якою ціною», вона завжди повинна бути дешевшою, ніж теплова енергія з газу (на рівні 0,9)”.

Повний текст листа читайте тут.