ЗАБРУДНЕННЯ навколишнього середовища – НАЙБІЛЬША ЗАГРОЗА майбутнім поколінням. 57% українців вважають саме так. Про це свідчать результати дослідження «Чи готові українці до змін клімату?» Київського міжнародного економічного форуму за даними 2014-2019 років. Загалом в опитуванні взяли участь 1200 респондентів. Навіть війни і конфлікти вже є менш серйозною проблемою для суспільства, ніж кризова екологічна ситуація. Тенденція зростання уваги до проблем зміни клімату характер на для всього світу.

Як свідчать результати опитування, українці не просто готові говорити про проблему, більшість готова діяти. Свідомість наших громадян змінюється, рівень соціальної відповідальності підвищується.

Ми в БАУ пишаємося, що розвиток відновлювальної енергетики підтримує 89,4 % громадян, розуміючи, наскільки використання викопного палива нищить планету.

Для України розвиток біоенергетики – це шлях до енергонезалежності. Тому Біоенергетична асоціація бере активну участь у розробці законодавства. Ми прагнемо, щоб ринок біоенергетики інтенсивно розвивався, тому постійно співпрацюємо з Державне агентство з енергоефективності та енергозбереження України, а також постійно переймаємо успішний міжнародний досвід.

Також цікаво, що проблеми забруднення навколишнього середовища та вичерпання природних ресурсів мають найвищу динаміку зростання за 5 років. Так, «Забруднення навколишнього середовища» піднялося з восьмої сходинки на третю.

Усю презентацію спільного проєкту КМЕФ та центру дослідження суспільної̈ думки SOCIS – Center of social and marketing research за підтримки агентства Bohush Communications і фірми UDPRenewables можна переглянути за посиланням: https://bit.ly/32WJk11.