Раді повідомити про нового члена БАУ – компанію “Хмельницька біопаливна електростанція”.

ТОВ «Хмельницька біопаливна електростанція» планує будівництво та експлуатацію електростанції на відновлюваній енергії потужністю 44,2 МВт ел. поблизу міста Хмельницький на Західній Україні:

  • Ділянка розташована поруч із селом Печеський, 10 км на північ від міста Хмельницького.
  • Енергія, вироблена заводом, подаватиметься в локальну мережу та продаватиметься за умовами українського Закону про зелений тариф Енергоринку (оператор оптового ринку електроенергії в Україні).
  • Паливо для електростанції (солома) – це природний побічний продукт великого виробництва зернових, що зараз здійснюються в регіоні.
  • У радіусі 50 км від запропонованого заводу щорічно заготовляється 1,4 мільйона тонн соломи, що більше ніж необхідні для електростанції 270 000 тонн на рік.

Біомаса – легко доступний в Україні ресурс. Використовуючи солому як біомасу, ми можемо генерувати відновлювану електроенергію і цим збільшгити енергонезалежність України від імпорту енергії, а також зменшити викиди парникових газів та підтримати місцевий розвиток та зайнятість.

Вебсайт компанії: www.kbpp.com.ua

Команда ГС “Біоенергетична асоціація України” вдячна за підтримку! Продовжуємо створення спільної платформи для співпраці на ринку біоенергетики України та забезпечення найбільш сприятливих умов ведення бізнесу для прискореного та сталого розвитку біоенергетики. Запрошуємо до членства в БАУ!