Біоенергетична асоціація України приєдналася до Європейської Біогазової Асоціації (European Biogas Association).

Європейська Біогазова Асоціація (ЄБА) заснована у лютому 2009 р. і є провідною Європейською Асоціацією в галузі виробництва біогазу і біометана внаслідок процесів анаеробного зброджування та газифікації біомаси. Активно сприяючи виробництву сталого біогазу та біометану у всій Європі, ЄБА заснувала цілу мережу національних організацій, наукових інститутів та компаній. У 2018 році Асоціація нараховує понад 90 членів з усієї Європи та співпрацює з біогазовими асоціаціями за межами Європи.

Стратегія ЄБА ґрунтується на досягненні повного потенціалу виробництва біогазу та біометану, що дорівнює приблизно 10% поточного споживання природного газу ЄС. ЄБА лобіює питання біогазу та біометану в політиці ЄС щодо питань: кліматичні цілі, енергетична безпека, ефективність використання ресурсів, циклічна економіка, а також різноманітне екологічне законодавство, включаючи якість повітря, запобігання забрудненню, біоекономіку та управління відходами. Більше про місію та плани ЄБА Ви можете дізнатись тут.

ЄБА є членом Європейської федерації з відновлюваної енергії (EREF), Європейського форуму з відновлюваних джерел енергії (EUFORES).

Веб-сайт EBA

Ми, як Біоенергетична Асоціація, раді бачити утворення нових зв’язків між компаніями, асоціаціями та іншими гравцями ринку що працюють в сфері біоенергетики і віримо, що кожна нова взаємодія наближує нас до майбутньої сталої біоенергетики в Україні та світі.