Про це повідомив заступник Голови Держенергоефективності України Сергій Дубовик на Міжнародній конференції CISWIND-2013 «Вітроенергетика у СНД та Східній Європі».

 «На сьогодні в Україні немає стратегічного документу, який би сприяв розвитку відновлюваної енергетики в цілому! Проект оновленої Енергетичної стратегії України до 2030 року не є реалістичним, до того ж він суперечить зобов’язанням, які взяла на себе Україна при вступі до Енергетичного співтовариства», – зазначив представник Агентства.

Нагадаємо, за рішенням Ради міністрів Енергетичного співтовариства щодо імплементації Директиви 2009/28/ЄС, частка відновлюваних джерел енергії у загальному енергетичному балансі України до 2020 року повинна складати не менше 11%. В оновленому проекті Енергетичної стратегії Міністерства енергетики та вугільної промисловості обсяг електроенергії, виробленої із зазначених джерел в електроенергетичному балансі країни становитиме близько 4,6% до 2030 року.

За словами Сергія Дубовика, Держенергоефективності неодноразово акцентувало увагу на принциповості даного питання та надавало на розгляд Міністерству низку пропозицій та зауважень, проте вони так і не були враховані.

За матеріалами “Держенергоефективності”