Голова Біоенергетичної асоціації України Георгій Гелетуха та експерт БАУ Петро Кучерук, а також консультант Науково-технічного центру “Біомаса” Олександра Трибой (член БАУ) прийняли участь у 2-й щорічний конференції в рамках Українського аграрного тижня AgroPower.БІОГАЗ, яка проходила 7 лютого 2019 р. в Києві.

Георгій Гелетуха у своїй презентації, зокрема, розповів про те, якими можливостями може скористатись біогазова енергетика в найближчі роки, серед яких  перспективи використання соломи та стебел кукурудзи у якості сировини для біогазових установок (ймовірно у вигляді пелет), а також про нові можливості для БГУ на ринку балансуючих потужностей, який має запрацювати в Україні з липня 2019 року.

Ознайомитись із презентаціями можна за посиланням нижче:

1. Стан та перспективи розвитку біоенергетики в Україні. Георгій Гелетуха, голова правління Біоенергетичної асоціації України. 2-а щорічна конференція AgroPower.БІОГАЗ, 7 Лютого 2019 р., Київ, Україна.

2. Ефективність біогазових станцій. Сировина для біогазу. Петро Кучерук, експерт з біогазових технологій Біоенергетичної асоціації України. 2-а щорічна конференція AgroPower.БІОГАЗ, 7 Лютого 2019 р., Київ, Україна.

3. Біогаз чи інші біоенергетичні напрямки найбільш вигідні для втілення на покинутих, малопродуктивних чи забруднених землях в Україні? (проект BIOPLAT-EU). Олександра Трибой, старший консультант Науково-технічного центру “Біомаса”, контактна особа проекту BIOPLAT-EU в Україні. 2-а щорічна конференція AgroPower.БІОГАЗ, 7 Лютого 2019 р., Київ, Україна.