Лист UABIO №544

Значне підвищення цін на викопні паливно-енергетичні ресурси, що імпортуються Україною, зумовлює необхідність переходу на власні альтернативні види палива. 

Ще у березні у Верховній Раді України зареєстровано два важливих законопроєкти:

  • щодо сприяння розвитку сфери вирощування енергетичних рослин»;
  • щодо орендної плати для земельних ділянок, на яких вирощуються енергетичні рослини.

Але досі їх не розглянули.

Саме тому з відповідним листом ми звернулися до народних обранців з проханням розглянути ці два важливих проєкти якомога швидше. 

Це шлях до заміщення природного газу, скорочення викидів СО2 та розвитку економіки.

Нагадаємо, в Україні є до 4 млн га деградованих та малопродуктивних сільськогосподарських земель. Ці землі не підходять для сільського господарства, проте можуть використовуватися для вирощування енергетичних рослин.

Біоенергетична асоціація України звернулася до Голови Комітету Верховної Ради України з питань аграрної та земельної політики Миколи Сольського; Голови Комітету Верховної Ради України з питань фінансів, податкової та митної політики Данила Гетманцева; Керівника Офісу Президента України Андрія Єрмака; Секретаря Ради національної безпеки і оборони України Олексія Данілова; Голови Державного агентства з енергоефективності та енергозбереження України Валерія Безуса.


Позиція UABIO підготовлена, обговорена та узгоджена членами UABIO, які генерують понад 50% всієї енергії з біомаси та біогазу в Україні.