Завод відкрився у березні цього року в Угорщині у м. Комаром.

Особливості

  • Зниження на 150 000 тонн CO2 у рік.
  • Паливо для 70 000 автомобілів, які є кліматично нейтральними.
  • До 50 нових робочих місць в регіоні.

Нове виробниче підприємство є заводом з декількома видами сировини, що використовує запатентовану технологію повторюваного каталізатора (RepCAT). За допомогою цієї інноваційної технології навіть найнижчу якість сировини з високим рівнем домішок можна ефективно переробляти на біодизель, який відповідає стандартам.

Використання каталізатора, який можна переробити, додатково підсилює екологічність і сталість процесу.

Це ідеальний баланс з розвитку сталих рішень і отримання прибутку, що відповідає принципам циркулярної економіки.

Проєкт реалізувала австрійська технологічна компанія BDI-BioEnergy International GmbH, управляє заводом компанія Envien.

Один із найбільш інноваційних заводів з виробництва БІОДИЗЕЛЮ в Європі з технологією RepCAT

Біодизель майбутнього

Виробляючи біопаливо з низькоякісних відходів, новий завод робить значний внесок у досягнення цілей, поставлених урядом Угорщини: виробляти на 55% менше парникових газів до 2030 року та бути кліматично нейтральним до 2050 року.

Суттєвим кроком вперед у процесі RepCAT є його виняткова стійкість до різних видів відходів. Він може працювати з великою різноманітністю відпрацьованих масел і жирів, наприклад, використаної кулінарної олії, жиру з сепараторів жиру або відходів виробництва рослинної олії.

Технологія RepCAT є не тільки надзвичайно інноваційною, але й надзвичайно екологічно чистою технологією біодизеля, яка була схвалена Європейським органом з безпеки харчових продуктів EFSA у квітні 2021 року як процес утилізації відпрацьованих жирів із високим ризиком.

Процес BDI RepCAT означає, що є можливість використовувати найрізноманітнішу сировину, навіть матеріали найнижчої якості, такі як мастило для капканів або тваринні жири, для виробництва цінного високоякісного біодизеля.

Один із найбільш інноваційних заводів з виробництва БІОДИЗЕЛЮ в Європі з технологією RepCAT

Про BDI-BioEnergy International GmbH

BDI-BioEnergy International GmbH є технологічним і ринковим лідером у проектуванні та будівництві індивідуальних заводів з виробництва біодизеля з використанням запатентованого процесу з кількома сировинами. Це дозволяє високоефективно виробляти біодизель із різноманітної сировини, наприклад рослинних олій, використаної кулінарної олії та тваринних жирів.

Компанія диверсифікувала розвиток технологій для ресурсоефективного промислового перетворення всіх видів відходів на корисні матеріали.

Компанія має великий портфель патентів, отриманих в результаті власних досліджень і розробок.На сьогодні BDI-BioEnergy International GmbH налічує близько 100 співробітників.

Про ENVIEN Group

ENVIEN Group є однією з найбільших компаній з виробництва біопалива в регіоні, а також одна з найважливіших сільськогосподарських груп у Центральній Європі. ENVIEN стратегічно інвестує в сировину «нового покоління» та розширення виробничих потужностей.

Rossi Biofuel Zrt., дочірня компанія ENVIEN Group, є важливим гравцем у виробництві біодизеля в Угорщині, доставляючи біопаливо в увесь регіон.

Основна діяльність Rossi Biofuel Zrt. — це виробництво біодизеля зі свіжої рослинної олії, відпрацьованої кулінарної олії та інших відпрацьованих олій. Завдяки установці RepCAT обсяг становить 210 000 тонн/рік.


Джерело: Biofuels Central.