У червні 2022 року завершується виконання проєкту Програми ЄС Горизонт 2020 «Сприяння впровадженню систем опалення на агробіомасі в сільських регіонах Європи» – AgroBioHeat.

Основні цілі проєкту – підвищення довіри до агробіомаси як палива, допомога місцевим зацікавленим сторонам у розблокуванні ринку, вплив на європейське та національне середовище для сприяння розвитку виробництва теплової енергії з агробіомаси.

Проєкт виконувався з січня 2019 року консорціумом з 13 організацій, що представляють 9 країн Європи (Греція, Іспанія, Австрія, Данія, Бельгія, Хорватія, Румунія, Україна, Франція). Координатор проєкту – Центр досліджень та технологій Hellas (CERTH, Греція). Виконавцем від України виступила Біоенергетична асоціація України (UABIO).

Повні результати виконання проєкту AgroBioHeat в Україні викладено у презентаціях нижче. Представлення результатів планувалося у вигляді вебінару, але у зв’язку з воєнним станом і війною на території України реалізується у вигляді інтерактивних презентацій. Після закінчення війни ми обов’язково включимо слайди з результатами проєкту AgroBioHeat у виступи експертів БАУ на профільних конференціях і семінарах.

Якщо у вас є питання до авторів презентацій, будь ласка, звертайтеся з використанням форми нижче.

Тетяна Желєзна. Проєкт AgroBioHeat Програми ЄС Горизонт 2020 і основні результати його виконання. Частина 1

Презентація містить загальну інформацію про проєкт і його завдання; представляє результати розробки проєкту Національного стратегічного плану розвитку виробництва енергії з агробіомаси в Україні, участі українських виконавців проєкту в агровиставках і проведення метчмейкінгів, а також результати опитування громадської думки щодо проєктів опалення на агробіомасі в двох областях України.

Завантажити: Частина 1
Завантажено: 168, розмір: 3.0 MB, дата: 03 Jun. 2022




    Семен Драгнєв. Проєкт AgroBioHeat Програми ЄС Горизонт 2020 і основні результати його виконання. Частина 2

    У презентації представлено результати консультаційного супроводу двох проєктів з енергетичного використання агробіомаси; результати проведення вимірювань емісії шкідливих речовин на 2-х діючих котельних на агробіомасі; дані про наповнення «обсерваторії» (карти) успішних прикладів виробництва теплової енергії з агробіомаси, інформацію про підготовку брошури «Енергія з кукурудзиння» і чотирьох відео про кращі практики енергетичного використання агробіомаси в Україні та проведення тренінгу з виробництва тепла з агробіомаси.

    Завантажити: Частина 2
    Завантажено: 131, розмір: 4.5 MB, дата: 03 Jun. 2022





      Проєкт AgroBioHeat спрямований на масове розгортання вдосконалених і готових ринкових рішень для систем опалення, що працюють на агробіомасі в Європі. Агробіомаса є великим, недовикористовуваним, місцевим ресурсом, який може допомогти в досягненні європейських енергетичних і кліматичних цілей, одночасно сприяючи розвитку сільських територій і кругової економіки. Додаткову інформацію про проєкт можна знайти на вебсайті.


      Проєкт AgroBioHeat отримав фінансування від програми досліджень та інновацій Європейського Союзу “Горизонт 2020” за грантовою угодою № 818369.