Future Biogas є одним із найбільших виробників біометану у Великобританії. Чекаємо, коли такі виробники з’являться в Україні. А поки радимо ознайомитися з проєктами компанії.

Надпотужна компанія

Future Biogas була заснована в 2008 році. Дев’ять біогазових установок, якими керує Future Biogas, під’єднані до газових мереж і постачають близько 420 ГВт-год (гігават-годин) біометану в газову мережу Великобританії, цього достатньо для забезпечення понад 40 000 будинків.

До 2028 року компанія планує побудувати та ввести в експлуатацію 25 нових біогазових установок з виробництва біометану.

Фермам, які вирощуватимуть енергетичні рослини, буде запропоновано 15-річний контракт на постачання сировини. За оцінками компанії, кожен завод потребуватиме щонайменше 60 000 тонн на рік.

Заводи стануть частиною нової стратегії уловлювання вуглецю CCS компанії. Загалом стратегія полягає в секвеструванні 200 000 тонн CO2 щорічно, які будуть продаватися як негативні вуглецеві кредити разом із несубсидованим вуглецево нейтральним біогазом. Future Biogas також має намір додати системи Pentair CO2 Recovery Bolt-On до додаткових 20 наявних установок.

Компанія наразі керує 11 заводами. Операційна команда з понад 60 кваліфікованих інженерів, техніків і операторів забезпечує високий рівень ефективності.

Заводи компанії використовують сільськогосподарські культури та гній для отримання біометану, а також продукують дигестат, який повертається на поле, де було вироблено врожай, забезпечуючи живлення рослин, додаючи оздоровлюючи ґрунти.

Зазначимо, що актуальна потреба в урожаї для наявних заводів становить понад 500 000 т/рік.

Підтримка вирощування енергетичних рослин

У штаті Future Biogas навіть є команда біологів, яка постійно контролює сировину, зразки вмісту метантенку та вихід дигестату, підвищуючи ефективність процесу травлення.

Future Biogas має на меті оздоровлення ґрунтів, покращення біорізноманіття, збільшення врожаю всіх культур, що вирощуються на фермі, і прискорення збільшення вмісту вуглецю в ґрунті.

Саме тому Future Biogas пропонує повну біологічну підтримку процесу анаеробного зброджування у біогазових проєктах, а також навчання, індивідуальні послуги лабораторного тестування та інтерпретацію даних.

Саме тут розроблена T16 – добриво для підвищення поживних речовин і біодоступності. Наразі з використанням T16 підтримується стабільне виробництво 9000 м3 біогазу на годину на багатьох біогазових заводах у Великобританії.

Загалом вирощування культур для анаеробного зброджування у Британії допомагає сільськогосподарським підприємствам досягти нейтрального або навіть негативного вуглецевого сліду.

Розробки Future Biogas дають можливість застосовувати ширші сівозміни, заповнюючи проміжки часу між енергетичними та продовольчими культурами покривними культурами, здатними утримувати поживні речовини для рослин, воду та допомагати створювати органічну речовину ґрунту. Це допомагає фермерам скоротити виділення вуглецю з ґрунтів.


Джерело: Future Biogas, Gasworld.