Перед вебінаром «Використання альтернативних видів палива в авіаційному та водному транспорті», де ми представимо напрацювання щодо застосування альтернативних палив в авіації та водному транспорті, хочемо розповісти про реальні проєкти у цій галузі.

Гетеборг-Ліон | Перший у світі міжнародний комерційний авіамаршрут, який здійснюватиметься з 50% відновлюваного палива (SAF)

Наразі є два рейси на тиждень між аеропортами Гетеборг Ландветтер (GOT), Швеція, та Ліон-Сент-Екзюпері (LYS), Франція, під час яких 50% палива, що використовується, — екологічне авіаційне паливо (SAF).

50% SAF — наразі є максимальною часткою, дозволеною для комерційної авіації.За допомогою цього маршруту польоту досягається скорочення викидів вуглекислого газу щонайменше на 40%.

Запустили ініціативу з використання екологічного авіаційного палива на літаках компанії Volvo Group та Braathens Regional Airlines (BRA) восени 2022 року.

Для Volvo Group це означає, що вони можуть перевозити своїх співробітників між штаб-квартирою Renault у Ліоні та штаб-квартирою Volvo Group у Гетеборзі найбільш екологічним способом перельоту.

Часті польоти для проседення особистих зустрічей співробітників є критично необхідними для ведення бізнесу Volvo Group. Спільно з Braathens Regional Airlines компанія може скоротити свій екологічний слід.

BRA реалізує цей проєкт у співпраці з виробником літаків Avions de Transport Regional (ATR) і виробником палива Neste (про них ми вже писали раніше). У планах компаній — пришвидшення процесу сертифікації польотів на 100% без використання викопних палив.


Джерело: Bioenergy International.