Новий біодизельний завод Cargill у Генті, Бельгія, може виробляти 35 мільйонів галонів (понад 123 млн літрів) на рік високоякісного біодизеля з відходів і залишків найнижчої якості, використовуючи провідну в галузі технологію RepCat від компанії BDI.

Біоенергетичний об’єкт розташований на території вже нявного заводу з дроблення насіння олійних культур і виробництва біодизеля Bioro в Генті. Будівництво розпочалося у 2020 році. А його вартість сягнула 150 мільйонів доларів США. Проєкт був розроблений і побудований австрійським постачальником технологій BDI-BioEnergy International з використанням запатентованого процесу RepCat. Про нього ми вже розповідали. Читайте тут про завод в Угорщині.

Технологія RepCAT

Нагадаємо, технологія RepCAT є не тільки надзвичайно інноваційною, але й надзвичайно екологічно чистою технологією біодизеля, яка була схвалена Європейським органом з безпеки харчових продуктів EFSA у квітні 2021 року як процес утилізації відпрацьованих жирів із високим ризиком.

Процес BDI RepCAT означає, що є можливість використовувати найрізноманітнішу сировину, навіть матеріали найнижчої якості, такі як мастило для капканів або тваринні жири, для виробництва цінного високоякісного біодизеля.

Про завод Cargill у Генті

На новому заводі Cargill у Генті технологія використовуватиметься для перетворення всіх типів рідких відпрацьованих олій і жирів, включно з використаною кулінарною олією, жиром і залишками від виробництва харчової олії, у передовий біодизель для морського транспорту та вантажних перевезень.

Проєкт Cargill заслуговує на увагу з кількох причин:

  • Це один із найбільших заводів з переробки відходів у біопаливо в Європі.
  • Цей проєкт є найбільшим для BDI за 25-річну історію компанії. Компанія Cargill позиціонує нове підприємство з виробництва біодизелю на основі відходів як елемент кругової економіки.

У результаті виробничого циклу продукти, які раніше утилізувалися або були віднесені до сфер застосування з низькою вартістю, тепер ефективно перероблюються в енергію.

«Використовуючи передову технологію переробки відходів, ми пропонуємо інноваційне рішення, яке відповідає глобальним потребам у відновлюваній енергії, гарантує безпеку навколишнього середовища та допомагає клієнтам реалізувати зобов’язання щодо викидів парникових газів», — йдеться в офіційній заяві компанії.

Такі об’єкти є важливим кроком до майбутньої декарбонізованої транспортної системи.

Про BDI-BioEnergy International

BDI-BioEnergy International GmbH є технологічним і ринковим лідером у проектуванні та будівництві індивідуальних заводів з виробництва біодизеля з використанням запатентованого процесу з кількома сировинами. Це дозволяє високоефективно виробляти біодизель із різноманітної сировини, наприклад рослинних олій, використаної кулінарної олії та тваринних жирів.Компанія диверсифікувала розвиток технологій для ресурсоефективного промислового перетворення всіх видів відходів на корисні матеріали.Компанія має великий портфель патентів, отриманих в результаті власних досліджень і розробок. На сьогодні BDI-BioEnergy International GmbH налічує близько 100 співробітників.


Джерело: Biobaseed Diesel Daily.