Як біометан може допомогти декарбонізувати сектор транспорту? Дізнавайтеся в інформаційному бюлетені ЄБА «Транспорт». У документі досліджена роль біометану у забезпеченні транспортних потреб.

Цей інформаційний бюлетень є третім у 2023 році у межах нової інформаційної кампанії Європейської Біогазової Асоціації (EBA) Biogases: beyond energy, яка зосереджена на дослідженні різних біогазових технологій для розвитку європейської біоекономіки. Загалом таких видань буде шість протягом усього року. На платформі SAF вже доступні три з українським перекладом.

Читайте більше про інформаційну кампанію та завантажуйте перші три документи «Енергетична системна інтеграція», «Про відновлюване землеробство» і «Транспорт» радимо читати на сайті SAF.

Чому це важливо?

Наразі транспортний сектор продукує приблизно чверть усіх викидів парникових газів у ЄС, навіть незважаючи на підвищення енергоефективності та політику пом’якшення змін клімату. Майже три чверті транспортних викидів ЄС припадає саме на автомобільний транспорт.

Біометан є сталою, конкурентоздатною і легкодоступною альтернативою викопного палива, особливо для великих відстаней та енергоємних сегментів транспорту. Як моторне паливо біометан є ключовим джерелом у переході до кліматично нейтральної економіки.

Дізнавайтеся:

  • Як біометан може сприяти декарбонізації транспорту ЄС?
  • Чи є біометан економічно ефективним рішенням для декарбонізації транспорту?
  • Чи є місце біометану у заправній інфраструктурі ЄС для використання на транспорті?
  • Що чекає біометан у майбутньому?

Нагадаємо, що UABIO є партнером платформи сталого агробізнесу SAF.

SAF – це комунікаційний майданчик, який об’єднує стейкхолдерів у галузі агробізнесу та спрямований на встановлення потужних зв’язків між гравцями ринку та запровадження сталих підходів у сільському господарстві. Для цієї платформи наша команда готує перевірену фахову інформацію щодо сектору біоенергетики.