25 серпня у межах проєкту UABIO Fridays відбулася фахова дискусія на тему «Системи сертифікації сталості в контексті біометану» із провідною аудиторкою, експерткою із сертифікації та викидів ПГ Катериною Постоленко. 

Катерина Постоленко — керівник напряму Sustainability у Бюро Верітас Україна, провідна аудиторка зі схеми сертифікації ISCC, експертка з викидів ПГ, викладачка відповідного курсу, аудиторка з верифікації викидів ПГ.

У 2009 році експертка отримала диплом магістра за спеціальністю «Екологія» в Національному університеті «Києво-Могилянська академія». З 2009 року працює в компанії Бюро Верітас Україна. До 2014 року займалась проєктами в межах механізму спільного впровадження за Кіотським протоколом, обіймаючи посаду заступниці відділу проєктів зі зміни клімату.

Катерина детально розповіла про актуальні питання щодо систем сертифікації сталості в контексті біометану та відповіла на усі запитання учасників події. Модерував захід голова правління Біоенергетичної асоціації України Георгій Гелетуха.

Презентація експертки ґрунтувалася на таких питаннях:

  1. Розширення типів біопалива, які можливо сертифікувати згідно з Директивами RED (І, ІІ, ІІІ).
  2. Системи сертифікації сталості: RedCert, SURE, KZR INiG та ISCC.
  3. Етапи процесу сертифікації.
  4. Розрахунок викидів парникових газів в контексті біогазу/біометану.

Завантажити презентацію Катерини Постоленко

Онлайн-семінари UABIO Fridays відбуваються за підтримки Проєкту USAID «Економічна підтримка України».

Нагадуємо, ми запровадили формат “Один експерт — розгорнуті та чесні відповіді”. У цьому форматі UABIO Fridays ви не побачите 10 експертів з виступами по 10 хвилин та блоком запитань/відповідей на 15 хвилин. Тут ми зустрічаємося для плідної та фахової дискусії.


Дякуємо учасникам за цікаву дискусію!