21 липня відбулося відкриття проєкту «Оцифрування сектору централізованого опалення України», який фінансується Посольством Литовської Республіки в Україні у межах Програми співробітництва.

До події у межах онлайн-платформи Webex взяли участь понад 100 учасників. Крім того, близько 300 осіб долучилися до перегляду онлайн-трансляції.

З вітальним словом до учасників заходу звернулися Дайнюс Крейвіс, Міністр енергетики Литовської Республіки; Юлія Підкоморна, заступниця Міністра енергетики України; а також Костянтин Гура, в. о. Голови Державного агентства з енергоефективності та енергозбереження України (ДАЕЕ).

Під час події литовські колеги розповіли про досвід запровадження та функціонування біопаливної біржі. Генеральний директор Baltpool Андріус Смалюкас (Andrius Smaliukas) розповів про мету проєкту «Оцифрування сектору централізованого опалення України». Голова Біоенергетичної асоціації України Георгій Гелетуха зробив огляд ринку біомаси в Україні, а литовські фахівці розповіли про роботу сектору теплової енергії у Литві. Крім того, керівник торговельного департаменту Baltpool Вайдотас Джонутіс (Vaidotas Jonutis) розповів про аукціони теплової енергії та трансформацію ринку біомаси.

Нагадаємо, UABIO разом із Baltpool бере участь в оцифруванні українського ринку біоенергетики. У межах проєкту Литовська біопаливна біржа Baltpool надаватиме консультації українському ринку біоенергетики, проводитиме фахові ґрунтовні тренінги, а також поширюватиме досвід щодо оцифрування ринку біоенергетики в Литві. Біоенергетична асоціація України (UABIO) є ключовим партнером проєкту.

Варто зазначити, що першочергово проєкт орієнтований на українських продавців і покупців біопалива, регуляторів та законодавців у секторі біоенергетики, а також на компанії централізованого теплопостачання та електроенергетики.

Завантажити програму заходу

Презентації спікерів:

Відеозапис події (з таймінгом):