Найбільше відновлюване джерело енергії

Біоенергетика продовжує залишатися основним джерелом відновлюваної енергії в ЄС з часткою майже 60%. Сектор опалення та охолодження є найбільшим кінцевим споживачем, який використовує близько 75% усієї енергії з біомаси.

Енергетична безпека

Біоенергетика сприяє енергетичній безпеці ЄС, оскільки більшість попиту задовольняється за рахунок біомаси вітчизняного виробництва (близько 96% у 2016 році).

Стале лісокористування

Лісове господарство є основним джерелом біомаси для отримання енергії (відходи лісозаготівлі, деревообробки, паливна деревина тощо). Деревні гранули є важливим енергоносієм переважно для опалення та виробництва електроенергії.

Країни-лідери

Німеччина, Франція, Італія, Швеція та Великобританія є найбільшими споживачами енергії з біомаси за абсолютними показниками, у той же час, скандинавські та країни та країни Балтії, а також Австрія споживають найбільше енергії з біомаси на душу населення.

Критерії сталості

Біоенергетика може відігравати ключову роль у досягненні цілей ЄС щодо відновлюваної енергетики на 2030 рік і у подальшому. Однак біомаса для отримання енергії має вироблятися, перероблятися та використовуватися сталим та ефективним способом, щоб оптимізувати процес скорочення парникових газів та підтримувати екосистему. Розвиток біоенергетики не передбачає вирубування лісів, деградацію навколишнього середовища чи втрати біорізноманіття.Найближчим часом розповімо детальніше про кожен, із зазначених аспектів.


Джерело: Центр знань Європейської Комісії.