Біоенергетична Асоціація України долучилася до Української делегації асоціацій з відновлюваних джерел енергії для поїзки в Берлін з 28 лютого по 2 березня у межах проєкту Business Scout Fund (BSF) «International dialogues of renewable-energy associations for the global energy transition» — «Міжнародні діалоги асоціацій з відновлюваних джерел енергії для глобального енергетичного переходу».

Українська делегація провела зустрічі з:

  • BMWK (Федеральним міністерством економіки та боротьби з кліматом);
  • AA (Федеральним міністерством закордонних справ);
  • BMZ (Федеральним міністерством економічного співробітництва та розвитку).

На зустрічах обговорювали перспективи співпраці України та Німеччини в галузі розвитку відновлюваних джерел енергії під час війни та після її закінчення.Додатково Біоенергетична Асоціація України провела двосторонній семінар із Німецькою біогазовою асоціацією (Fachverband Biogas e.V.).

Основна увага на семінарі приділялася розвитку виробництва біогазу та біометану в Україні, створенню умов для реалізації потенціалу такого виробництва, та перспективам використання українського біометану в ЕС.

Fachverband Biogas eV об’єднує операторів, виробників та проєктувальників біогазових установок, представників науки та дослідницьких організацій, а також інших зацікавлених осіб по всій країні. З моменту свого заснування в 1992 році асоціація перетворилася на найавторитетнішу організацію Європи в галузі біогазу, що налічує понад 4700 членів.


Проєкт Business Scout Fund (BSF) «International dialogues of renewable-energy associations for the global energy transition» профінансовано Федеральним міністерством економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ).