У Нідерландах на найбільшій в країні очисній станції (WWTP) Harnaschpolder WWTP Delfland Water Authority функціонує сучасна система покращення якості біогазу з технологією мембранної сепарації. Виробником установки є компанія Bright Biomethane. Схожу установку до цього вже було встановлено на станції очищення води De Groote Lucht у Влардінгені.

Управління водопостачання Делфланда є одним із 21 управління водного господарства в Нідерландах і прагне запровадити принципи сталості і кругової економіки. Delfland прагне стати енергетично нейтральним до 2025 року. Крім того, водне управління також планує постачати зелену енергію третім сторонам.Наводимо декілька фактів про процес

Зброджування осаду

На цій очисній станції приблизно 6,5 мільйонів кубічних кубічних метрів біогазу на рік виробляється в результаті зброджування осаду. Вироблений біогаз приблизно на 60 відсотків складається з метану (CH4) і не відразу підходить для закачування в газову мережу. Система модернізації біогазу Bright Biomethane очищує його до показникі біометану або відновлюваного природного газу (RNG), який складається на 89 відсотків з метану. Таким чином, близько 4,5 мільйонів нм3 відновлюваного низькокалорійного газу (L-gas), що відповідає якості природного газу буде щорічно закачується в газову мережу Westland Infra та постачається в транспортний сектор. Такі обсяги еквівалентні паливу на близько 30 мільйонів кілометрів у рік. У майбутньому установку для підвищення якості біогазу можна легко зробити придатною для виробництва висококалорійного газу (Н-газ).

3-ступенева мембранна сепарація

Bright Biomethane використовує перевірену технологію 3-ступеневої мембранної сепарації для відділення діоксиду вуглецю (CO2) від метану (CH4).

Ця 3-ступенева технологія, яка забезпечує циркуляцію пермеату різних ступенів, забезпечує досягнення найвищої можливої ​​ефективності (>99,5 відсотка) з найменшим можливим ковзанням метану (<0,5 відсотка).


Джерело: Bioenergy International.