Розповідаємо про сталі підходи в хімічній промисловості.

Зокрема про біоетанол, вироблений за технологією Proesa®, однією з найбільш інноваційних у світі промислових хімічних технологій для біомаси. Паливо має сертифікат ISCC-EU* і використовуватиметься для виготовлення бензину з відновлюваним компонентом.

Про початок виробництва такого високотехнологічного біоетанолу з лігноцелюлозної біомаси в Крешентіно (Crescentino) оголосила хімічна компанія Versalis.

Завод, придбаний у 2018 році, був капітально відремонтований завдяки великим інвестиціям і вже почав виробництво сучасного біоетанолу відповідно до європейського законодавства щодо розвитку відновлюваної енергетики RED II, оскільки він отримується із сировини, яка не порушує сталість харчових ланцюгів.

Потужності

Завод може переробляти 200 000 тонн біомаси на рік з максимальною виробничою потужністю близько 25 000 тонн біоетанолу на рік. Це єдиний завод з виробництва сталих хімічних речовин.

Цікаві факти

  • Використання сучасного біоетанолу для виробництва антисептиків.З липня 2020 року завод виробляє засіб для дезінфекції рук і поверхонь Invix®, виготовлений із використанням етанолу на біологічній основі як активного інгредієнта.
  • Завод Versalis у Крещентіно є елементом кругової економіки.Енергопостачання є самодостатнім завдяки виробництву відновлюваної електроенергії та пари з термоелектростанції, яка функціонує на біомасі. Ланцюг постачання та виробництво лігніну максимально оптимізовані.
  • Завод переробляє використану воду, суттєво скорочуючи її споживання. Комплексна водоочисна установка також дозволяє виробляти біогаз, який, у свою чергу, використовується для виробництва пари.