Так, компанія Dentons, зокрема партнер Максим Сисоєв, який курує проєкт, наразі консультує ТОВ “ЮМ ЛІКВІД ГАЗ” щодо виробництва bio-LNG в Україні.

Зокрема таких питань:

  • регуляторних аспектів виробництва bio-LNG (зрідженого біометану) в Україні;
  • вимог стосовно його експорту до Європейського Союзу;
  • митних формальностей та можливих змін до українського законодавства для покращення правового середовища з метою реалізації проєктів bio-LNG.

Компанія “ЮМ ЛІКВІД ГАЗ” – першопрохідник у виробництві bio-LNG (рідкого біометану) в Україні. Біометан — це чиста та екологічна альтернатива викопному паливу для сектору важких перевезень, особливо для великих вантажівок. У 2024 році компанія планує виробляти 20 тонн біо-СПГ щодня, а в 2025 році планує подвоїти виробництво.


Нагадаємо, Максим Сисоєв є членом правління UABIO, активним і висококваліфікованим фахівцем у нашій команді, який допомагає іншим членам правління розбиратись в правових аспектах підтримки біоенергетичних проєктів.

А 20 березня було ухвалено закон №9456. Ним внесено зміни до Митного кодексу України щодо митного оформлення біометану. Цим кроком ми подолали критичний барʼєр на шляху експорту біометану!