Yes to 45 RES

Given the significant geopolitical changes due to russian aggression against Ukraine, the European Parliament is considering raising the EU’s green energy targets. To date, the EU has reached 22% of renewable energy. In July 2021, the European Commission proposed amendments to the RED II Directive, which provide for an increase in the planned share of “green” energy – from 32% to 40% by 2030.

З огляду на суттєві геополітичні зміни внаслідок прямої агресії росії Європейський парламент розглядає можливість підвищення цілі ЄС щодо «зеленої» енергетики. На сьогодні ЄС вже досяг 22% енергії з ВДЕ. У липні 2021 року Європейська Комісія (European Commission) запропонувала зміни до директиви RED II, якими передбачене збільшення планової частки «зеленої» енергії — із 32% до 40% до 2030 року.

Наразі ж ми говоримо вже про 45%. Пріоритети — енергетична автономія, енергоефективність та безпека Європи. Відновлювана енергетика — це ключ.Члени Європарламенту також дійшли згоди щодо радикальної перебудови директиви RED II.

Серед конкретних пропозицій:

  • прискорення видачі дозволів на встановлення вітроелектростанцій,
  • широке використання біопалива на транспорті,
  • збільшення імпорту зеленого водню.Нагадаємо, що Україна вже розпочала імплементацію директиви ЄС RED II.

З урахуванням її положень розроблено проєкт Національного плану дій з відновлюваної енергетики на період до 2030 року із амбітною ціллю збільшити споживання “зеленої” енергії майже втричі – з 9,2% у 2020 році до 27% у 2030 році.