Розглянемо вирощування енергетичних рослин як соціально відповідальний, перспективний, екологічний бізнес. Справу, яка дає робочі місця і розвиває місцеві економіки.

У межах проєкту розповідаємо про компанію Salix Energy, яка вирощує енергетичну вербу на маргінальних землях. Зібрана біомаса спалюється в сучасних ефективних котлах виробництва компанії “Волинь Кальвіс”, які опалюють комунальні заклади.

Весь ланцюжок створення вартості відповідає таким критеріям сталості:

  • екологічному (скорочення викидів парникових газів, поліпшення якості ґрунту),
  • економічному (конкурентне тепло),
  • соціальному (розвиток місцевих громад та створення робочих місць).

Дякуємо за участь у зйомках та ту велику справу, яку роблять для української енергетики члени UABIO – компанії Salix Energy та “Волинь Кальвіс”!

Дуже хочемо, щоб про можливості вирощування енергетичних рослин знали більше! Прагнемо, щоб міфи навколо мінусів “зеленої” енергетики були розвіяні. Бо, насправді, тут одні плюси, якщо ви не власник зношеної вугільної генерації чи газових родовищ.

Про реалізацію проєкту. Це відео створене Біоенергетичною асоціацією України (UABIO) у межах проєкту “АгроБіоХіт” (Agrobioheat – Promoting agrobiomass heating in European rural areas).

Агробіомаса – це великий і перспективний ресурс, який може сприяти досягненню європейських цілей у сфері енергетики та клімату, одночасно сприяючи розвитку сільських територій та запровадженню циркулярної економіки. Проєкт AgroBioHeat має на меті підтримку розвитку ринку сучасних, економічно вигідних та сталих рішень для опалення агробіомасою в Європі.


Додаткова інформація про проєкт:

Проєкт AgroBioHeat отримав фінансування від програми досліджень та інновацій Європейського Союзу “Горизонт 2020” за ґрантовою угодою № 818369.

Застереження: Це відео відображає лише думку його творців та авторів. Європейське агентство з питань клімату, інфраструктури та навколишнього середовища (CINEA) не несе відповідальності за будь-яке використання інформації, що міститься в ній.