5 травня у межах фахового лекторію UABIO Friday відбулася онлайн-дискусія “Біогаз/біометан – принципи сталого регулювання у Німеччині” із радником зі сталого розвитку Німецької біогазової асоціації Крістофером Толлманом.

Експерт — Крістофер Толлман  — радник Німецької біогазової асоціації. Вивчав політологію у Фрайбурзі, Дрездені та Мадриді. З 2022 року працює у Німецькій біогазовій асоціації (Fachverband Biogas). Фокус роботи: законодавство щодо сталого розвитку та процес сертифікації.

Експерт представив цікаву презентацію, розповів про особливості законодавчого регулювання біогазового сектору в Німеччині та відповів на запитання учасників. Модерував захід голова правління Біоенергетичної асоціації України Георгій Гелетуха.

Варто зазначити, що 19 травня колега Крістофера Толлмана Дірк Бонс, керівник відділу «Відновлювані гази» Німецької біогазової асоціації, продовжить розповідати про особливості запровадження біогазових проєктів в Україні. Нагадаємо, Німеччина є одним із світових лідерів у цій сфері.

Завантажити презентацію Крістофера Толлмана

Теми, на яких зосередив увагу експерт: 

  1. Наслідки запровадження Директиви ЄС про відновлювані джерела енергії (RED II) в Німеччині;
  2. Сталість як ключовий фактор економічної життєздатності ринку біогазу та біометану;
  3. Процес сертифікації та відповідність нормам сталого розвитку.

Онлайн-семінари UABIO Fridays відбуваються за підтримки Проєкту USAID «Економічна підтримка України».

Нагадуємо, ми запровадили формат “Один експерт — розгорнуті та чесні відповіді”. У цьому форматі UABIO Fridays ви не побачите 10 експертів з виступами по 10 хвилин та блоком запитань/відповідей на 15 хвилин. Тут ми зустрічаємося для плідної та фахової дискусії.


Дякуємо учасникам за конструктивну роботу!